Kuzu Pirzolası Topkapı |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuzu Pirzolası TopkapıKuzu Pirzolası Topkapı Malzemeler= Süre 45 dk Kaç Kişilik 8 2 Adet kemikli bütün kuzu pirzola 3 Diş dövülmüş sarmısak 5-6 Adet kırık tane karabiber 1 Tutam kekik 1 Tutam biberiye Tuz, çiçekyağı İç pilavı için : 500 Gr pirinç 100 Gr tereyağı 4 Çorba kaşığı zeytinyağı Yarım su bardağı çamfıstığı 1 Adet kuru soğan 250 Gr tavuk ciğeri Yarım su bardağı kuşüzümü 1 Tatlı kaşığı şeker Yeterince tuz, karabiber ve yenibahar 1 Demet dereotu 35 Su bardağı etsuyu Pirincin sıcak suda bekletilme süresi yaklaşık 40 dakika =Hazırlanışı= Temizlenmiş kemikli kuzu pirzolasının tam fileto kısmını bıçakla uzunlamasına delin Pilav için pirinci 40 dakika kadar sıcak, tuzlu suda bekletin ve suyunu süzdükten sonra bir kenara alın Tencereye zeytinağı ve tereyağını aktarın Kızdırdıktan sonra çamfıstığını ekleyin ve hafifçe pembeleşmeye başladığında çok ince kıyılmış soğanı ekleyin 1-2 dakika sonra tavla zarı iriliğinde doğradığınız tavuk ciğerini ekleyin Rengi değiştikten sonra kuşüzümünü, şekeri ve baharatlırı ilave edin Etsuyunu da ekledikten sonra birkaç dakika kaynatın Başka bir tencerede çok az yağla pirinci 6-7 dakika kavurun Ciğerli et suyunu ekleyin ve kuvvetli ateşte 2 dakika pişirin Sonra ateşi kısarak suyunu çekene dek pişirin Ateşten indirdikten sonra ince kıyılmış dereotunu ekleyin ve karıştırın Hazır olan pilavı delinmiş pirzolanın içine doldurun ve her iki tarafını kürdanla kapatın Pirzolayı dövülmüş sarmısak, kırık tane karabiber, kekik, biberiye otu ve tuz ile baharatlayın Çiçekyağı sürün ve 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin Dilimleyerek sıcak servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|