Kiremitte Hamsi |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kiremitte HamsiKiremitte Hamsi =malzemeler= ½ kg Hamsi 1 adet limon 3 adet yeşil biber (acı olmasın) 10 adet defne yaprağı 2 adet domates ½ demet maydanoz ½ çay bardağı zeytinyağı Tuz Karabiber =hazırlanışı= Hamsileri kafalarını kopararak ve kılçıklarını çıkararak fileto halinde ayıklayınız; yıkayıp durulayınız Kapatıp bütün balık haline getiriniz Domatesleri küp şeklinde yeşilbiberleri de çekirdek yeteklerını çıkarıp önce boyuna bilahare her şeridi üç parçaya kesiniz Limonu ikiye böldükten sonra ince dilimler halinde doğrayınız Maydanozu da ince doğrayınız Kiremite sırasıyla hamsidomates biber dilimlenmiş limon ve defne yarağını diziniz Üstlerine zeytinyağını döküp maydanozları serpiniz 160-180 C’taki fırında 30 dakika pişiriniz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|