Çilekli sorbe |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çilekli sorbeHazırlama süresi 20 dakika 6 kişilik 475 kalori Malzemeler: 90 ml krem şanti 18 adet ince dilimlemiş çilek 250 gram çilek 30 ml su 75 gram şeker 1/2 adet limon suyu 15 ml su 500 gram taze çilek 15 gram pudra şekeri 6 top çilekli dondurma Hazırlanışı: * Çilek reçeli için: Çilekleri yıkayıp kurumaya bırakın ve dörde kesin Büyük bir tencereye alın; şeker limon suyu ve suyu ekleyin Tahta bir kaşık yardımıyla karıştırarak kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin * Çilekli sos için: Çilekleri yıkayın ve kurumaya bırakın Hepsini bir tencereye dizin üstlerine su ve pudra şekerini ekleyin Streç folyoyla kapatıp 30 dakika benmari usulü pişirin Süzgeçten geçirip sosu bir kenara ayırın * Her kup bardağının alt kısmına önce bir kaşık reçel üstüne sos koyun Üstüne bir top çilekli dondurma ve krem şanti ekleyerek incecik kesilmiş “çilek dantelleriyle” süsleyerek servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|