Sonora çorbası Tarifi |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sonora çorbası TarifiMALZEMELER Amerikan pirinci 150 gr Tuz Kereviz 200 gr Taze Soğan 100 gr Kıyılmış sarmısak dişi 1 Tereyağı 30 gr Kimyon 1 çorba kaşığı Kurutulmuş oregano 1 çorba kaşığı Yumuşak yeşil chili biber 2-3 adet Rendelenmiş domates 300 gr Tavuk veya et suyu 1,8 lt Mısır unu 50 gr Karabiber Kişniş yaprakları SERVİS BAŞINA BESİN DEĞERİ : Protein 2 gr Yağ 4 gr Karbonhidrat 13 gr = 440 Kj 110 kcal HAZIRLANIŞI Pirinci tuzlu suda pişirin Kerevizi dilimleyin ve soğanları halka halka doğrayın; tereyağı içinde kıyılmış sarmısakla tatlandırın Kimyon, oregano ve doğranmış chiliyi ilave edin ve birkaç dakika pişirin Rendelenmiş domatesi ve et suyunu ilave ederek kaynatın 10 dakika orta ısıda pişirin Çorbayı biraz koyulaştırmak için mısır unu ilave edin, tuz ve biber katın Pirinci ilave edin ve kişniş yapraklarıyla süsleyerek servis yapın ÖNERİ : Tavuk veya et suyunu sebze suyuyla ya da maya ekstresiyle değiştirirseniz çorba vejeteryanlara da sunulabilir |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|