Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balık, fileto, kişilik, maydanozlu, tarifi

Maydanozlu Balık Fileto (6 Kişilik) Tarifi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Maydanozlu Balık Fileto (6 Kişilik) Tarifi



MALZEMELER
6 dilim tost ekmeği
4 adet beyaz etli balık filetosu
1 demet maydanoz
Tuz, karabiber
1 kg patates
450 gr ıspanak
75 gr tereyağı
1 adet soğan
Limon sosu İçin:
225 gr tereyağı
1 limonun suyu
1 çay bardağı et suyu


HAZIRLANIŞI
Patatesleri haşlayıp püre haline getirin Ispanağı kaynar suda 2 dakika haşlayıp, süzün
Tereyağını eritin, ince kıyılmış soğanı ekleyip hafif kavurun
Tost ekmeklerini ufaladıktan sonra soğana ekleyip karıştırın, ince kıyılmış maydanozu ekleyin, 1 dakika pişirip ocağı kapatın
Balık filetolarını fırın tepsisine koyun, üzerlerini hazırladığınız maydanozlu karışımla kaplayın
180 derece fırında 15 dakika pişirin Üzerinin kızarması için 5 dakika fırın ızgarasında tutun
Patates püresinin üzerini ıspanakla kaplayın Üstüne balığı yerleştirin
Sosu için, tereyağını eritin Limon suyu, et suyu ve tuz ekleyin Karıştırarak ısıtın, kaynamadan ateşten alın Sosu balığın etrafına yayın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.