Tepsi Mantısı (8 Kişilik) Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tepsi Mantısı (8 Kişilik) TarifiMALZEMELER Hamuru İçin 2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ 1 Adet Yumurta 1 Tatlı Kaşığı Tuz 6 Su Bardağı Un Yeterince Su Sosu İçin 1 Çorba Kaşığı Tereyağı 250 gr Kıyma 1 Adet Sivribiber 1 Çorba Kaşığı Salça HAZIRLANIŞI Unun ortasını havuz gibi açıp, yumurta, su ve tuzla yoğurarak hamur yapalım Hamuru bezelere ayırarak 15 dakika bekletelim Bezelerden ince yufkalar açalım![]() Yufkaları küçük kareler şeklinde keselim Yıldız şeklinde katlayıp, yağladığımız tepsiye dizip, fırında kızartalım![]() Sosu için; kıymayı yağda kavuralım Kıyılmış yeşil biberi ekleyip üzerine bir bardak suda eritilmiş salçayı dökelim Sarmısaklı yoğurtla servis yapalım
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|