fıstıklı biftek , mantarlı kanepe . tarcın tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
fıstıklı biftek , mantarlı kanepe . tarcın tatlısıFISTIKLI BİFTEK Malzemeler: -4 parça Dövülmüş Biftek -1 çorba kaşığı ***** Rendesi -50 gr Fıstık -1 çorba kaşığı Salça -1 çorba kaşığı Tereyağ -2 su bardağı Sıcak Su -Bağlamak için İp -Tuz ve Karabiber Yapılışı: Biftekleri tuz ve karabiberle harmanlayın Kıyılmış fıstığı rendelenmiş ***** peyniriyle karıştırın Hazırladığınız bu içi bifteklerin arasına koyup rulo şeklinde sarın Rulo şeklinde sardığınız etlerin açılmaması için iple bağlayın Etleri tavda tereyağında sote edin Salçalı suyu ekleyip 20 dk kadar pişirin İpleri çıkarttıktan sonra servis yapın Afiyet olsun MANTARLI KANEPE Malzemeler: -10 adet Mantar -10 adet Tost Ekmeği -2 çorba kaşığı ***** Rendesi -2 çorba kaşığı Un -3 çorba kaşığı Tereyağ -1,5 su bardağı Süt -Yarım Limon Suyu -1 Tutam Tuz Yapılışı: Mantarları yağda kavurup unu ekleyin Üzerine sütü ilave dip beşamel sosu hazırlayın Tost ekmeklerinin kenarlarını kesip çıkartın Üzerlerine mantarlı harçtan koyup rendelenmiş ***** peynirini serpin Ekmekleri ***** peynirleri eriyinceye kadar fırında pişirin Afiyet olsun TARÇIN TATLISI Malzemeler: -1 su bardağı Un -1 su bardağı Şeker -4 su bardağı Süt -3 çorba kaşığı Margarin -Tarçın Yapılışı: Tencerede margarini eritip şekeri,unu ve sütü karıştırarak ilave edin Ocakta koyulaşıncaya kadar pişirin Servis tabaklarının altına tarçın serptikten sonra muhallebiyi dökerek servis yapın![]() Afiyet olsun
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|