Kahvaltılık Soslar |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kahvaltılık Soslarkahvaltılık tarifleri - Malzemeler : biber domates sarımsak elma sirkesi zeytinyağı fesleğen tuz,karabiber Hazırlanışı : Sarımsakları ince olarak kesinTavaya zeytinyağı ilave edin Üzerine sarımsağı alın Biberleri kesin Üzerine biberleri ilave edip soteleyin Daha sonra üzerine domatesleri ilave edip soteleyin Üzerine karabiber ilave edin Daha sonra servis tabağınsa alıp kahvaltıda servis edin 2 yemek kaşığı salça 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı su tuz,nane,kimyon,karabiber isteğe göre 2 diş ezilmiş sarmısak isteğe göre bir tatlı kaşığı dövülmüş ceviz içi tüm malzemeleri iyice karıştırıp,servis yapıyoruz Kahvaltı Sosu Tarifi 1 Malzemeler 10-15 adet kurutulmuş sivri biber 5 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı kekik 6 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz Hazırlanışı Kuru biberler akşamdan ıslatılır Ertesi günü birkaç parçaya kesilir, bir blendere konur Üzerine tuz, kimyon, kekik ve zeytinyağı eklenir ve çekilir Kahvaltılarda ekmeğe sürerek tüketilir Kahvaltı Sosu Tarifi 2 Malzemeler: 1 su bardağı ev yapımı biber salçası 1 çay bardağı dövülmüş ceviz 1 çay bardağı zeytinyağ 1 çay kaşığı kimyon 1 tutam karabiber 1 çay kaşığı kekik 1 tutam tuz Hazırlanışı Tüm malzemeler bir kabın içinde karıştırılır Kahvaltılarınızda kızarmış ekmeğin üzerinde mükemmel bir tat Kahvaltı Sosu Tarifi 3 Malzemeler Sızma zeytinyağı Karabiber Ceviz içi Beyaz peynir Kaşar peynir Pul biber Kekik Nane Siyah veya yeşil zeytin ya da ikisi birden Bir tutam tuz Birkaç damla limon ( gerçek limon lütfen limon suyu diye satılan sitrik asit değil) Hazırlanışı 1 Hepsini derin bir kaseye koyup karıştırıyoruz Eğer o gün tüketilecekse ve hafta sonuysa sarımsak da eklenebilir İyice karıştırıp ekmek dilimlerinin üzerine sürüyoruz; ekmek dilimlerini ister fırına sürün isterseniz soğuk yiyin Ya da ekmekleri kızartıp sofraya getirin sosu da üstüne sürün Kahvaltı Sosu Tarifi 4 Malzemeler: * 5 kg kırmızı biber(közlenip robottan geçirilmiş,közlemek zor gelirse haşlayıp kabuklarını soyabilirsiniz) * 3 kgpatlıcan (mutlaka közlenecek) * 2 kg havuç(rendelenip 1 çay barsu ile pişirilecek) * 2 kgsalça( hazır veya ev salçası) * 2-3 baş sarımsak * bir kaç defne yaprağı * 1/2 kgbal veya 1 subar şeker * 750 grsıvıyağ * 10 adet aspirin(eritilmiş) * kimyon (damak tadına göre 1 tat, kaş) * tuz,karabiber * isteğe göre baharat( bu damak tadınıza kalıyor) Hazırlanışı: Patlıcan ,biber,havuç ve salça karıştırılıp ateşte koyulaşana dek pişirilirDövülmüş sarımsak,defne yaprağı,baharatlar,bal veya şeker eklenir biraz daha kaynatılır(sürekli karıştırın bu aşamadan sonra dibi tutabilir) Sıvıyağ bir tencerede kızdırılıp malzemelere eklenip karıştırılır en son aspirin koyulup yağ ile malzeme birbirini tutana dek 10 dak kadar pişirilir Sıcakken kavanozlara doldurulup kapakları kapatılır,battaniyeye sarılıp soğuyana dek bekletilir yada kavanozlar konserve gibi 10 dak kaynatılır |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|