Yayla Çorbası |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yayla Çorbasısebzeli çorbalar - çorba çeşitleri - et suyu ile çorba Ispanaklı yayla çorbası malzemeleri
Pirinci 2 bardak su ile yumuşayana kadar haşlayın Kalan 8 bardak su, ıspanak, et, nohut ve tuzu ekleyip kısık ateşte 15 dakika pişirin Yoğurt, un ve yumurtayı bir kapta pütürsüz olana kadar çırpın 1 kepçe kaynar et suyundan ekleyip tekrar çırpmaya devam edin Karışımı kaynamakta olan çorbaya ekleyip hızla karıştırın Yoğurdun kesilmemesi için devamlı karıştırarak 15 dakika daha pişirin Üzeri için tereyağını tavada kızdırın Kırmızıbiberi ekleyip tavayı ocağın üzerinden alın Çorbayı kaselere paylaştırıp üzerine biberli yağı gezdirin ve servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|