06-26-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ratatouille:
Malzemeler:
- 1 patlıcan, küp küp doğranmış
- 4 kabak, küp küp doğranmış
- 1/2 su bardağı + 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı taze kekik, doğranmış
- tuz, karabiber
- 10 adet domates
- 2 dolmalık biber, kırmızı ve sarı
- 4 diş sarımsak, doğranmış
- 2 soğan, piyazlık (yarım ay şeklinde) doğranmış
- yarım su bardağı taze fesleğen, doğranmış
- yarım su bardağı maydanoz, doğranmış
Hazırlanması:
[*]Fırını 200C'ye getirin Patlıcanı, kabağı, 1/2 sb zeytinyağını, 1 yemek kaşığı taze kekiği, 1 tatlı kaşığı tuzu ve 1/2 tatlı kaşığı karabiberi karıştırın Karışımı fırın tepsisine yayıp ısınmış fırında közleyin (30-60 dk)[*]Domateslerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarıp her birini 4-6 eşit parçaya bölün[*]Biberleri ocakta közleyin, soyup çizgi şeklinde doğrayın[*]Patlıcan ve kabaklar közlenince 2 yk zeytinyağını geniş ve derin bir tavada ısıtın Sarımsak ve soğanları ekleyip 4 dk kavurun Domates ve biberleri ekleyip 7 dk daha kavurun Patlıcan, kabak, 1/4 sb fesleğen, kekiği, tuz ve karabiber ilave edin Ateşi kısıp yarım saat pişirin
|
|
|