Kekler - Kekler Tarifi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kekler - Kekler Tarifi



Kekler


Baharatlı Kek

Malzemeler:
Baharatlı karışım:
1 su bardağı kuş üzümü (sıcak suda 30 dakika beklemiş ve suyu süzülmüş)
1 su bardağı dövülmüş ceviz
40 g ufalanmış bitter çikolata
1 tatlı kaşığı karanfil (ince kırılmış)
1 tatlı kaşığı kişniş
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı zencefil
1 çay kaşığı anason
1 tatlı kaşığı muskat rendesi (küçük hindistancevizi)
1 çay kaşığı mahlep
2-3 yemek kaşığı likör veya rom
Kek:
3 yumurta
2 su bardağı toz şeker
125 g margarin
1 su bardağı süt
1 poşet Dr Oetker Şekerli Vanilin
1 poşet Dr Oetker Sade Kek Karışımı

Hazırlanışı:
Baharatlı karışım: Çukur bir kabın içinde üzüm, ceviz, çikolata, baharatlar ve arzuya göre likör veya rom koyarak karıştırın 15 dakika dinlendirip yarım su bardağı sade kek karışımı ile unlayın

Kek: Bir çırpma kabında yumurta ve şekeri 4-5 dakika çırpın Margarin, süt, şekerli vanilin ve kalan sade kek karışımını ekleyip 3-4 dakika daha çırpın Baharatlı karışımının 3/4'ünü de ekleyip karıştırın ve yağlanmış 28 cm çapındaki kalıba dökün Üzerine kalan baharatlı karışımı yayıp pişirin

Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 50-60 dakika

Bücür Pasta

Malzemeler:
Kek:
1 poşet DrOetker Şoko Kek Karışımı
4 yumurta
1 çay bardağı süt
175 g margarin
Ara dolgu:
marmelat
Üstü için:
90 g beyaz çikolata
45 g sütlü çikolata

Hazırlanışı:
Kek: Şoko kek karışımını yumurta, süt ve margarin ile 3-4 dakika çırpın 25x30 cm ölçülerindeki yağlanmış fırın tepsisine dökün ve pişirin

Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 35-45 dakika


Ara dolgu: Soğuyan keki kareler şeklinde dilimleyin Bu dilimleri enlemesine ikiye kesip vişne marmelatı sürün ve tekrar kapatın

Üstü için: Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin ve karelerin üzerini kaplıyacak şekilde sürün Aynı şekilde sütlü çikolatayı da eritin ve beyaz çikolatanın üzerine ince çizgiler halinde dökün Buzdolabında çikolatalar donuncaya kadar bekletin ve servis yapın

Çikolata Armutlu Kek

Malzemeler:
125 g margarin
1 su bardağı mısır unu
1 su bardağı toz şeker
4 yumurta
1 poşet DrOetker Şekerli Vanilin
1,5 su bardağı un
1 poşet DrOetker Hamur Kabartma Tozu
1 tutam tuz
40 gram ufalanmış bitter çikolata
Yarım su bardağı kuru üzüm
2 adet orta boy armut

Hazırlanışı:
Margarini eritip soğumaya bırakın 26 cm çapındaki kek kalıbını 1 yemek kaşığı margarin ile yağlayıp üzerine 1 yemek kaşığı mısır unu serpin

Toz şekerden bir yemek kaşığı ayırıp kalanını çırpma kabına alın Margarin, yumurta, şekerli vanilin, mısır unu, un, hamur kabartma tozu ve tuzu ilave edip 5 dakika çırpın Çikolataları ve kuru üzümleri ekleyip karıştırın Hazırladığınız karışımı kek kalıbına dökün

Armutları soyup ince ince dilimleyin ve hamurun üzerine hafifçe bastırarak dizin Ayırdığınız
1 kaşık toz şekeri üzerine serpin ve pişirin

Elektrikli Mini Fırın: 170°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 170°C(önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 40-50 dakika

Ilınınca dilimleyerek servis yapın

Patatesli Kek

Malzemeler:
Hamur:
3 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı un
1 poşet Dr Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı ince kıyılmış maydanoz
3 adet orta boy patates
(soyulmuş ve çok küçük küpler halinde
doğranmış)
2 yemek kaşığı susam

Hazırlanışı:
Hamur: Yumurtaları mikserin en yüksek devrinde 2-3 dakika çırpın Sıvı yağ, yoğurt, un, hamur kabartma tozu, tuz, pul biber, karabiber ve maydanozu ilave edip çırpmaya devam edin Patatesleri de ekleyip düşük devirde 1-2 dakika daha karıştırın 26 cm çapındaki yağlanmış tepsiye döküp üzerine susam serpin ve pişirin

Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 45-55 dakika

Portakallı Kek

Malzemeler:
Hamur:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
125 g margarin
2 su bardağı Dr Oetker Sade Kek Karışımı
1 poşet Dr Oetker Şekerli Vanilin
1 adet portakal (kabuğu rendelenmiş ve
suyu sıkılmış)

Hazırlanışı:
Hamur: Yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpın Üzerine margarin ve sade kek karışımını ekleyerek çırpmaya devam edin Şekerli vanilin, portakal kabuğu rendesi ve portakal suyunu ilave edip kaşık yardımı ile karıştırın 15x25 cm ölçülerindeki yağlanmış kek kalıbına dökün ve pişirin

Elektrikli Mini Fırın: 165°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 165°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 55-65 dakika

Cevizli Kek

Malzemeler:
Hamur:
3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
125 g margarin
1 su bardağı Dr Oetker Sade Kek Karışımı
1 çay bardağı mısır nişastası
1 poşet DrOetker Şekerli Vanilin
1 limon kabuğu rendesi
Yarım su bardağı ceviz içi

Hazırlanışı:
Hamur: Yumurta ve şekeri rengi iyice beyazlaşıncaya kadar çırpın Margarin, sade kek karışımı, mısır nişastası, şekerli vanilin ve limon kabuğu rendesini ekleyip 3-4 dakika daha çırpın Cevizi de ekleyip karıştırın 15x25 cm ölçülerindeki yağlanmış kek kalıbına dökün ve pişirin

Elektrikli Mini Fırın: 165°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 165°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 55-65 dakika

Yanardağ Kek

Malzemeler:
Kek:
1 poşet Dr Oetker Şoko Kek Karışımı
4 yumurta
175 g margarin
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı fındık kırığı
Sos:
1 poşet Dr Oetker Meyveli Sos
2 çay bardağı su

Hazırlanışı:
Kek: Şoko kek karışımını yumurta, margarin ve süt ile 3-4 dakika çırpın 28 cm çapındaki yağlanmış kalıba dökün ve pişirin

Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 40-50 dakika

Soğutup kalıptan çıkartın

Kekin kenarlarından 2 cm keserek çıkartın Çıkan kekleri ufalayın ve fındık kırığı ile karıştırın

Sos: Meyveli sosu 2 çay bardağı su ile tarifine göre hazırlayın ve soğutun Fırça yardımı ile kekin üzerine bir miktar sürün Ufalanmış kek ve fındıktan oluşan karışımı kekin üzerine tepeleme serpin Kalan sosu üzerine dökün

Fındıklı Kek

Malzemeler:
Hamur:
5 yumurta
2 su bardağı ince öğütülmüş fındık
1 su bardağı Dr Oetker Pudra Şekeri
4 yemek kaşığı un
1 poşet Dr Oetker Hamur Kabartma Tozu

Üzeri için:
20-25 adet bütün fındık
2 yemek kaşığı Dr Oetker Kakao

Hazırlanışı:
Hamur: Yumurta, öğütülmüş fındık, pudra şekeri ve unu 3 dakika çırpın Hamur kabartma tozunu ekleyip 1 dakika daha çırpın 26 cm çapında yağlanmış tepsiye döküp pişirin

Elektrikli Mini Fırın: 180°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 180°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 dakika

Pişirmenin 20’nci dakikada fırının kapağını açıp kekin üzerine kakaoyu serpin, bütün fındıkları sıralayın ve pişirmeye devam edin

Sosisli Kek

Malzemeler:
4 yumurta
2,5 çay bardağı yoğurt
2 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı un
1 poşet Dr Oetker Hamur Kabartma Tozu
Yarım su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
2 adet sosis

Hazırlanışı:
Yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve tuzu 1-2 dakika çırpın Üzerine un ve hamur kabartma tozunu ekleyip tekrar çırpın Peynir rendesi ve ince doğranmış sosisleri ilave edip karıştırın 26 cm çapındaki yağlanmış tepsiye döküp pişirin


Elektrikli Mini Fırın: 175°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 175°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 35-40 dakika

Tarçınlı Kek

Malzemeler:
2,5 çay bardağı ılık çay
1,5 çay bardağı bal
1,5 çay bardağı sıvı yağ
2,5 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 limon kabuğu rendesi
1 su bardağı ceviz içi
4 su bardağı un
1 poşet Dr Oetker Hamur Kabartma Tozu
Üzeri için:
2 yemek kaşığı Dr Oetker Pudra Şekeri

Hazırlanışı:
Çayı derin bir kaba alın Balı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın Sıvı yağ, toz şeker, tarçın, limon kabuğu rendesi, ceviz içi, un ve hamur kabartma tozunu ekleyip mikser ile 2-3 dakika çırpın 26 cm çapındaki yağlanmış tepsiye döküp pişirin

Elektrikli Mini Fırın: 170°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 170°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 50-55 dakika

Üzümlü Kek

Malzemeler:
100 g margarin
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta
Bir tutam tuz
Yarım su bardağı ayran
1,5 su bardağı un
Yarım su bardağı soya unu
1 poşet Dr Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 su bardağı kuru üzüm

Hazırlanışı:
Margarini şeker ile iyice çırpın Üzerine yumurta, tuz, ayran, un, soya unu ve hamur kabartma tozunu ekleyip 2-3 dakika çırpın Kuru üzümleri ilave edin ve karıştırın Küçük kek kağıtlarına birer yemek kaşığı koyup pişirin

Elektrikli Mini Fırın: 180°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 180°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 dakika

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.