Tahinli Çörek - Tahinli Çörek Tarifi |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tahinli Çörek - Tahinli Çörek TarifiTahinli Çörek - Tahinli Çörek Hazırlanışı Malzemeler: Hamur: 1 paket Dr Oetker Mayalı Un Yarım çay bardağı sıvı yağ 75 g yumuşak margarin 3 çay bardağı ılık süt İç Malzeme: 2,5 çay bardağı tahin 2,5 çay bardağı toz şeker Üzeri için: 1 yumurta sarısı Kavrulmuş susam Hazırlanışı: Hamur: Un ve mayayı karıştırın Üzerine sıvı yağ, margarin ve ılık sütü ilave edip kaba yapışmayacak bir hamur oluşuncaya kadar (yaklaşık 5-10 dakika) yoğurun Üzerini kapatıp oda sıcaklığında hamur hacmi 2 katına çıkıncaya kadar (yaklaşık 40-50 dakika) bekletin Süre sonunda hamuru 12 eşit parçaya ayırın Her parçayı 2-3 mm kalınlığında yuvarlak açıp üzerine tahin-şeker karışımından sürün ve rulo şeklinde sarın Bütün hamurları bu şekilde hazırladıktan sonra, üzerlerini örterek yaklaşık 30 dakika süre ile bekletin Bekletme süresi sonunda yuvarlayarak bu parçaları mümkün olduğunca ince şekilde uzatın Daha sonra bir ucunu sabit tutarak kendi etrafında döndürün Bir ikinci parçayı da ucuna ekleyerek aynı şekilde sarmaya devam edin Böylece 12 parça ile 6 adet çörek hazırlayıp fırın tepsisine yerleştirin Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin ve pişirin Elektrikli Mini Fırın: 180°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 180°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 20-30 dakika Fırından çıkarınca üzerini bir başka tepsi ile kapatın Sıcak veya soğuk servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|