Samsa Tatlısı - Samsa Tatlısı Tarifi |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Samsa Tatlısı - Samsa Tatlısı TarifiSamsa Tatlısı - Samsa Tatlısı Tarifi Malzemeler: 200 gr milföy hamuru 1/2 su bardağı toz badem 2 yemek kaşığı şeker 1 adet yumurta beyazı Şurubu için: 35 kahve fincanı şeker 2 çay bardağı su 1/2 adet limonun suyu Hazırlanışı: Bir kapta badem, şeker ve yumurta beyazı karıştırılır Milföy hamuru 2 mm kalınlığında açılıp, hazırlanan bademli karşım ortasına uzunlamasına yayılır Hamur rulo şeklinde sarılır 45 dakika dinlendirilen hamur küçük parçalar halinde kesilir, tepsiye dizilir ve 180 derece fırında 45-50 dakika pişirilir Diğer tarafta şeker, su ve limon suyu ile şurup hazırlanır Fırından çıkan sıcak hamurun üzerine şurup dökülür Soğuduktan sonra servis edilir |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|