Hurmali Pay

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hurmali Pay



Malzemeler:

1/2 su bardağı irice kırılmış graham kraker bisküvisi (kepekli bisküvi/ petibör bisküvi ile de deneyebilirsiniz)

1/2 çay kaşığı tuz

1 silme tatlı kaşığı kabartma tozu

1 su bardağı küçük doğranmış hurma

1/2 su bardağı iri dövülmüş ceviz

1 çay kaşığı toz vanilya

2 yumurta akı

1/2 su bardağı toz şeker

Yapılışı:
  • İlk 6 malzemeyi genişçe bir kabın içerisinde karıştırınYumurta aklarını başka temiz bir kasede köpükleşene kadar çırpın Her seferinde 1 kaşık şeker koyarak yüksek hızda çırpmaya devam edin Bu şekilde bütün şekeri yumurta akı sertleşene kadar yedirinDiğer ilk karışımı yumurta akına ilave ederek büyükçe bir spatula veya kaşık ile genişçe karıştırarak havasını indirmeden birbirine karıştırın Yağlanmış yuvarlak pay kalıbına aktarıp üstünü düzledikten sonra 325F (160-165C) dereceli fırında 35 dakika kadar pişirin
  • Ilındıktan sonra dondurma, kremşanti ile veya sade olarak da servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.