terbıyelı balık çorbası |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
terbıyelı balık çorbasıMalzemeler: - 1 kg' lık beyaz etli bir balık (*) - 1/2 çay bardağı limon suyu - 2 kahve fincanı pirinç - 1 adet küçük kereviz - 1 demet maydanoz - 12 su bardağı su - 4 adet patates - 4 adet havuç - 1 baş soğan - 2 adet yumurta - tuz, karabiber - - (*) levrek, sinarit, kırlangıç, lipsos vs - - 5 kişilik Yapılışı: Balığı temizleyip, varsa pullarını ayıklayın Solungaçları çıkarın, içini iyice temizleyip bol suda yıkayın Balığı, atı düz, geniş bir tencereye koyup, üstüne rendelenmiş soğanla kıyılmış maydanoz, oniki su bardağı su, tuz ve karabiber koyun Tencereyi orta derecedeki ateşe koyun Balığı yumuşayıncaya kadar haşlayıp, süzdükten sonra bir kenara koyun Rendelenmiş havucu, ufak ufak doğranmış kerevizi, küp küp doğranmış patatesi ve pirinci balığı haşladığınız suya katıp, iyice kaynatın Bu arada, haşlanmış balığı, deri ve kılçıklarından temizleyip lokma büyüklüğünde parçalara bölünTenceredeki sebze ve pirinçler bütünüyle dağılınca ince delikli bir süzgeçten geçirip diğer bir tencereye boşaltın ve tencereyi ateşe koyun İçindeki su kaynamaya başlayınca balık parçaları da katıp , 5 dakika daha kaynatınÇorbayı ateşten alacağınız sırada bir kasede yumurtalarla limon suyunu çırpıp köpürtün Daha sonra çırpmaya ara vermeden kaynar sebzeli sudan kaşık kaşık alıp , terbiyenin içine katın Kase dolduğunda bu kez tenceredekileri hızlı hızlı karıştırıp, terbiyenin içine boşaltın ve balık çorbasını ateşten alıp, karabiberini ilave edip servis yapın Afiyet olsun |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|