![]() |
Şehriyeli Yoğurtlu Pazı Çorbası (5 Kişilik) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şehriyeli Yoğurtlu Pazı Çorbası (5 Kişilik)Şehriyeli Yoğurtlu Pazı Çorbası (5 Kişilik) Malzemeler 5 su bardağı et suyu veya su 2 çorba kaşığı şehriye 1 su bardağı yoğurt Yarım çay bardağı un 1 adet yumurta 8 -10 adet pazı yaprağı 1 çorba kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber 3 diş sarımsak Yemeğin YapılışıÖn hazırlık olarak, tencerede 2 su bardağı etsuyu veya suyu kaynatıp, 2 çorba kaşığı şehriyeyi haşlayalım ![]() ![]() Ayrı bir kabın içinde yarım çay bardağı unu ve yumurtayı çırpma teli ile karıştıralım ![]() ![]() ![]() ![]() Üzerine, incecik doğranmış pazı yapraklarını ve dövülmüş sarımsakları da ilave edip ocağa koyalım ![]() ![]() ![]() ![]() Not : Yoğurtlu çorbalarda tuz en son eklenmelidir ![]() ![]() AFIYET OLSUN ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|