Catal Veya Kandil Simidi |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Catal Veya Kandil SimidiMalzemeler: 250 gr margarin yada tereyagi 1/3 bardak siviyag 4 kasik yogurt 1 yemek kasigi mahlep (turkiyede sanirim tozhalinde ama Amerikada tohum seklinde satiliyor ve havanda dovmeniz gerekiyor 1 paket kabartma tozu 3 cay kasigi tuz 1 yumurtanin sarisi (aki uzerine kullanilacak) Aldigi kadar un (4,5- 5 bardak kadar) Yapilisi:[*]<LI dir=ltr>Oda isisindaki margarin yada tereyagini, siviyagi, yumurta ve yogurdu genis bir kapta karistirin <LI dir=ltr>Un, kabartma tozunu eleyerek ustune ilave edin <LI dir=ltr>Mahlep'i ekleyip hamur yapin Ne cok kati nede cok yagli, yumusak olmamali <LI dir=ltr>Yarim saat kadar dinlenmeye birakin <LI dir=ltr>Hamurdan mandalinadan kucukce parcalar koparip tahta ustunde parmak uclarinizla uzunca cubuk sekli verin <LI dir=ltr>Daha sonra hamurdan cubuga genis, yayvan bir S sekli verip uc kisimlarindan birlestirin Resimdeki sekli elde edeceksiniz <LI dir=ltr>Hepsini bu sekilde yaglanmis tepsiye dizin Ustune 1 tatli kasigi su ve bir cimdik tuz ile hafifce cirpilmis yumurta aki surup corekotu serpin[*]Isitilmis 400F (200C) dereceli firinda ustu kizarina kadar pisirin not: Ayni hamurdan kucuk simit sekli vererek kandil simidide yapabilirsiniz Cirpilmis yumurta akini ufak bir kaseye koyup simit sekli verdiginiz hamurlari once yumurta akina sonra susama batirip tepsiye o sekilde yerlestirin Afiyet Olsun |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|