Beyaz Çikolatalı & Frambuazlı Pasta

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beyaz Çikolatalı & Frambuazlı Pasta





Malzemeler:

Pandispanya için:

3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limonun kabuğu (rendelenmiş)
2,5 su bardağı un

Ara kreması için:

1 küçük kutu (200 ml) hazır krema
2 paket (120 gr) beyaz çikolata
250 ml süt
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1/2 su bardağı toz şeker

Frambuazlı karışım için:

1 kutu dondurulmuş frambuaz
2 dolu yemek kaşığı toz şeker
1 limonun suyu

Pandispanyayı ıslatmak için:

Frambuazlı karışım (hafif sulu olacağından pastayı ayrıca ıslatmaya gerek olmayacak)
Meyve likörü (isteğe bağlı olarak frambuazlı karışıma 1-2 yemek kaşığı likör eklenebilir)

Kaplama kreması için:

2 paket toz krem şanti
1 su bardağı süt

Üzerini süslemek için:

Frambuazlı karışımdan 2 yemek kaşığı
Rendelenmiş bitter ve beyaz çikolata

Yapılışı:

Fırınınızı 170 dereceye ayarlayıp ısıtın
Pandispanyayı hazırlamak için yumurta ve toz şekeri mikserin yüksek devrinde şeker eriyene kadar çırpın Kakao, limon kabuğu, süt ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin
Un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve düşük devirde birkaç dakika çırptıktan sonra tabanına yağlı kağıt serdiğiniz ve kenarlarını yağladığınız 23 cmlik bir kek kalıbına ya da pasta çemberine alıp önceden ısıtttığınız 170 dereceli fırında 30-40 dakika kadar pişirin (batıracağınız bıçak temiz çıkana kadar) Kalıbında bir süre ılıtıp tel ızgara üzerinde tamamen soğumaya bırakın
Ara kremasını hazırlamak için öncelike beyaz çikolataları küçük parçalara bölün Hazır kremayı bir sos tenceresinde ısıtın ve beyaz çikolataları içine atın Kısık ateşte karıştırarak çikolatalar erimeye başlayana kadar kaynatmadan pişirin Çikolatalar tamamen erimeden ateşi kapatın ve karıştırarak çikolataların tamamen erimesini sağlayın
Beyaz çikolatalı kremalı karışım biraz ılınıca sütü, unu, vanilyayı ve toz şekeri ekleyip sürekli karıştırarak krema kıvamını alana kadar kısık ateşte pişirin Kaynayıp yoğunlaşınca ateşi kapatın ve soğumaya bırakın
Frambuazlı karışım için frambuazları bir tencereye alın Üzerine toz şeker ve limon suyunu ilave edin ve kısık ateşte suyunu salıp hafif çekene ve şekerler eriyip karışımla özleşene kadar karıştırarak pişirin Hafif sulu kalacaktır Ateşi kapatıp soğumaya bırakın
Toz krem şantiyi 1 su bardağı sütle hazırlayın ve buzdolabında bekletin
Soğuyan pandispanyanın düzensiz kabaran üst kısmını bıçakla kesip çıkarın Bu parçayı küçük parçalara bölüp robotta çekerek inceltin (bunu süslemede kullanacağız)
Geri kalan traşlanmış pandispanyayı enine 3 kata ayırın Birinci katı pasta standına ya da düz bir zemine alın (Krema kaplama ve süsleme esnasında daha temiz çalışmak isterseniz, pastanızın altına bir pasta altı koyun, üzerine de 2 parçaya kestiğiniz yağlı kağıdı sağa ve sola gelecek şekilde yerleştirin Bunun üzerine pandispanyayı koyun Böylece süslerken kenarlara bulaşacak kremadan, işiniz bittiğinde yağlı kağıtları pastanın kenarlarından çekerek kurtulmuş olursunuz Pasta altı karton temiz kalır ve servis tabağına kolayca ve düzgünce aktarabilirsiniz)
Pandispanyanın ilk katını frambuazlı karışımdan bolca sürerek ıslatın, üzerine ara kremadan sürün İkinci pandispanyayı yerleştirip aynı işlemleri tekrarlayın
Son pandispanya katını da yerleştirdikten sonra tekrar frambuazlı karışımla ıslatıp pastanın üzerini ve yanlarını krem şanti ile kaplayın Bu aşamada frambuazlı sos kremayla karışacak ve ortaya çok hoş bir görünüm çıkacaktır Kenarlarını elinizle ufalanmış pandispanya ile kapladıktan sonra yüzeyini rendelenmiş beyaz çikolatalarla süsleyin Buzdolabında en az 2 saat bekletip servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.