![]() |
Beyaz Çikolatalı & Frambuazlı Pasta |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Beyaz Çikolatalı & Frambuazlı Pasta![]() Malzemeler: Pandispanya için: 3 yumurta 1 su bardağı toz şeker 2 yemek kaşığı kakao 1 su bardağı süt 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 limonun kabuğu (rendelenmiş) 2,5 su bardağı un Ara kreması için: 1 küçük kutu (200 ml ![]() 2 paket (120 gr ![]() 250 ml ![]() 2 yemek kaşığı un 1 paket vanilya 1/2 su bardağı toz şeker Frambuazlı karışım için: 1 kutu dondurulmuş frambuaz 2 dolu yemek kaşığı toz şeker 1 limonun suyu Pandispanyayı ıslatmak için: Frambuazlı karışım (hafif sulu olacağından pastayı ayrıca ıslatmaya gerek olmayacak) Meyve likörü (isteğe bağlı olarak frambuazlı karışıma 1-2 yemek kaşığı likör eklenebilir) Kaplama kreması için: 2 paket toz krem şanti 1 su bardağı süt Üzerini süslemek için: Frambuazlı karışımdan 2 yemek kaşığı Rendelenmiş bitter ve beyaz çikolata Yapılışı: Fırınınızı 170 dereceye ayarlayıp ısıtın ![]() Pandispanyayı hazırlamak için yumurta ve toz şekeri mikserin yüksek devrinde şeker eriyene kadar çırpın ![]() ![]() Un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve düşük devirde birkaç dakika çırptıktan sonra tabanına yağlı kağıt serdiğiniz ve kenarlarını yağladığınız 23 cmlik bir kek kalıbına ya da pasta çemberine alıp önceden ısıtttığınız 170 dereceli fırında 30-40 dakika kadar pişirin ![]() ![]() Ara kremasını hazırlamak için öncelike beyaz çikolataları küçük parçalara bölün ![]() ![]() ![]() ![]() Beyaz çikolatalı kremalı karışım biraz ılınıca sütü, unu, vanilyayı ve toz şekeri ekleyip sürekli karıştırarak krema kıvamını alana kadar kısık ateşte pişirin ![]() ![]() Frambuazlı karışım için frambuazları bir tencereye alın ![]() ![]() ![]() ![]() Toz krem şantiyi 1 su bardağı sütle hazırlayın ve buzdolabında bekletin ![]() Soğuyan pandispanyanın düzensiz kabaran üst kısmını bıçakla kesip çıkarın ![]() ![]() Geri kalan traşlanmış pandispanyayı enine 3 kata ayırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pandispanyanın ilk katını frambuazlı karışımdan bolca sürerek ıslatın, üzerine ara kremadan sürün ![]() ![]() Son pandispanya katını da yerleştirdikten sonra tekrar frambuazlı karışımla ıslatıp pastanın üzerini ve yanlarını krem şanti ile kaplayın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|