![]() |
> Mulla-Ga-Tani (Baharatlı Biberli Çorba) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() > Mulla-Ga-Tani (Baharatlı Biberli Çorba)Mulla-Ga-Tani (Baharatlı Biberli Çorba) Malzemeler: 2 yemek kaşığı eritilmis margarin 2 tatlı kaşığı çekilmiş karabiber 1 çay kaşığı kimyon 1 çay Kaşığı hardal tohumu 1 adet kuru soğan 2 adet kırmızı kuru acıbiber (bütün) 1 tatlı kaşığı köri 1/2 çay kaşığı zerdaçal 2 diş sarımsak 300 ml ![]() 2 adet limon suyu 120 ml ![]() 1/2 çay kaşığı kişniş Tuz Yapilisi: Kuru soğanı ayıklayıp, rendeleyiniz ![]() Sarımsakları ayıklayıp, kıyınız ![]() Derin bir tencerede 2 yemek kaşığı yagi kızdırıp, kuru soğanı pembeleşinceye kadar kavurunuz ![]() Daha sonra içine sarımsak, karabiber, kimyon, hardal tohumu, kırmızı biber, köri, zerdaçal iyice sote ediniz ![]() Ateşin altını kısıp, domates suyu, su, limon suyu ve tuzu ilave edip, 10 dakika kaynatınız ![]() Servis tabağına alıp, kişniş ile süsleyip sıcak olarak servis ediniz |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|