Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
>, deniz, güveç, kişilik, mahsülleri

> Deniz Mahsülleri Güveç (2) (4 Kişilik)

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Deniz Mahsülleri Güveç (2) (4 Kişilik)



MALZEMELER
50 gram kalamar
50 gram midye içi
50 gram karides
50 gram ahtapot
1 çay bardağı zeytinyağı
3 diş sarımsak
4 adet yeşil biber
10 adet mantar
1 adet limonun suyu
1 çay bardağı beyaz şarap
3 çorba kaşığı un
Tuz, beyazbiber
Yarım demet maydanoz


HAZIRLANIŞI
Deniz mahsüllerini temizleyip, bol suyla yıkayın Tuzla harmanlayarak, 10 dakika bekletin Yeniden yıkayın
Zeytinyağını bir tavaya alın Kızdırdıktan sonra ince kıyılmış sarımsakları, yeşil biberleri, mantarları ve deniz mahsullerini ekleyin Renkleri değişene dek soteleyin Limon suyunu ve beyaz şarabı ilave edin Sürekli karıştırarak, 6-8 dakika pişirin Tuzunu ve beyazbiberini ayarlatın
Güveclere doldurarak 200 dereceye ayarlanmış fırında 8 dakika pişirin Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.