SÜTLÜ İRMİK TATLISI Tarifi |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
SÜTLÜ İRMİK TATLISI TarifiMalzemeler 1 KG SÜT 1 SU BARDAĞI İRMİK 7 ÇORBA KAŞIĞI TOZ ŞEKER 1 PAKET VANİLYA 1 ÇORBA KAŞIĞI MARGARİN 1 ÇORBA KAŞIĞI HİNDİSTAN CEVİZİ SÜS İÇİN:HİNDİSTAN CEVİZİ,DÖVÜLMÜŞ ANTEP FISTIĞI YADA TARÇIN Tarif Bilgileri Kategori: Tatlı Tarifleri Puanı: 5 Tarifi Yazdır Yapılışı HAZIRLANIŞI Soğuk süte toz şeker ve irmiği ekleyip kaynatın Biraz koyulaşıp muhallebi kıvamına gelince vanilya margarin ve 1 çorba kaşığı hindistancevizi ekleyip boza kıvamına gelinceye kadar karıştırın Boza kıvamına gelince ıslatılmış tepsi veya bir kalıba döküp soğutun Üzerini antep fıstığı veya tarçınla süsleyip dilimleyerek soğuk olarak servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|