> Lahana sarması |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
> Lahana sarmasıMALZEMELER 2 bardak haşlanmış Amerikan Pirinci 7-8 adet haşlanmış lahana yaprağı 250 gr kıyma 1 büyük baş soğan 1 adet küp doğranmış domates 1/2 demet dereotu 1 adet limon 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2 çorba kaşığı pastörize yoğurt 1 şeker kaşığı yenibahar ve karabiber Yeterince tuz HAZIRLANIŞI Yemeklik doğradığınız soğanı ve kıymayı zeytinyağında kavurun İçine dereotu, pirinç, domates, yenibahar, karabiber ve tuzunu ilave edip 5 dakika daha kavurun Hazırlamış olduğunuz bu içi lahana yapraklarının içine yerleştirip dolma şeklinde sarın Fırın kabına dolmaları dizin ve 5 dakika fırınlayın Yanında garnitür olarak yoğurt ve limon kullanarak servis yapabilirsiniz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|