![]() |
> Kuzu Pirzolası Topkapı (8 Kişilik) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() > Kuzu Pirzolası Topkapı (8 Kişilik)MALZEMELER 2 adet kemikli bütün kuzu pirzola 3 diş dövülmüş sarımsak 5-6 adet kırık tane karabiber 1 tutam kekik 1 tutam biberiye Tuz, çiçekyağı İç pilavı için: 500 gram pirinç 100 gram tereyağı 4 çorba kaşığı zeytinyağı Yarım şu bardağı çamfıstığı 1 adet kuru soğan 250 gram tavuk ciğeri Yarım su bardağı kuşüzümü 1 tatlı kaşığı şeker Yeterince tuz, karabiber, Yenibahar 1 demet dereotu Üç buçuk su bardağı etsuyu HAZIRLANIŞI Temizlenmiş kemikli kuzu pirzolasının tanı fileto kısmını bıçakla uzunlamasına delin ![]() ![]() ![]() Tencereye zeytinyağı ve tereyağını aktarın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Başka bir tencerede çok az yağla, pirinci 6-7 dakika kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hazır olan pilavı delinmiş pirzolanın içine doldurun ![]() ![]() ![]() Çiçekyağı sürün ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|