Terbiyeli Kereviz |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Terbiyeli KerevizHazırlanış süresi: 30 dakika Pişirme süresi: 35 dakika Porsiyon adedi: 6 kişilik Malzemesi: 5 tane kereviz 5 bardak su 1 limon 2 orta boy soğan 2 çorba kaşığı tereyağ Tuz Terbiye için: 2 yumurta 2 çorba kaşığı limon suyu Hazırlanışı 1 Kerevizleri soyup yıkadıktan sonra 1 parmak genişliğinde dilimleyin Bir kaba 25 bardak su koyup 2 çorba kaşığı unla karıştrın Limonu dörde bölün, unlu suya ekleyip kerevizleri içine koyun 5-10 dakika bekletin Bu kerevizlerin kararmasını önler 2 Bekletlmiş kerevizleri unlu suyla birlikte tencereye dökün ve limon parçalarını içinden alın Soğanları temizleyip doğramadan tencereye koyun 25 bardak su, tereyağı ve bir miktar tuz ilave edin 3 Suyun büyük bir kısmı çekilinceye ve kerevizler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin Soğanarı tencereden alın 4 Bir kapta limon suyunu ve yumurtaları iyice çırpın Tenceredeki yemeğin suyundan bir fincan alıp terbiyeye ekleyeek karıştırın Yemeği servis tabağına koyup üstünü maydanozla süsleyerek servis yapın Afiyet Olsun |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|