enginar konağı

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

enginar konağı



Malzemeler:
- 4 adet enginar,
- 10-15 adet arpacık soğan,
- 1 adet havuç,
- 1 adet patates,
- 4 yemek kaşığı konserve bezelye,
- 1/2 su bardağı zeytinyağ,
- 1 yemek kaşığı tozşeker,
- 1 yemek kaşığı tuz,
- 1 limon suyu,
- 1 su bardağı kaynar su,
- 1/2 demet dereotu

Yapılışı:
Soyulmuş enginarları limon suyu ile ovun Tencereye yerleştirin Zeytinyağını bir tencerede kızdırın Soyulmuş arpacık soğanları 5 dakika kavurun Havuç ve patatesleri soyup, zar şeklinde doğrayıp, soğana ilave edin Biraz kavrulunca bezelyeyi katın Enginarların ortalarına yerleştirin 1 su bardağı kaynar su ilave ederek, tencerenin ağzını kapatın Yumuşayıncaya kadar pişirin Soğuyunca servis tabağına alıp, dereotu ile süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.