ebegümeci sarması

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

ebegümeci sarması



Malzemeler

Yarım kg ebegümeci (iri yapraklı), 3 yemek kaşığı pirinç (50 gr), 500 gr kıyma, 2 adet soğan, 1 yemek kaşığı margarin, 1 yemek kaşığı salça, yarım limon, yarım demet maydanoz, tuz ve karabiber






Yapılışı

Soğanları soyup küp şeklinde doğrayın Maydanozları ince kıyın Kıymanın içine soğan, pirinç, salça ve maydonozu katıp karıştırın Tuz, karabiber ve yarım çay bardağı su ekleyin Ebegümecini ayıklayıp saplarını koparın 1-1,5 lt suya yarım limon suyu ve tuz ekleyip kaynatın Kaynayan suda ebegümeci yapraklarını 15 dakika haşlayın Tüylü kısımları iç tarafa gelecek şekilde hazırladığınız içle sarın Yayvan bir tencereye sarmaları dizin Ebegümeci yapraklarıyla üzerini kapatıp, sarmaların üzerine çıkana kadar su koyun Margarini ekleyip ağzı kapalı olarak 40 dakika pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.