Zeytinyağlı Bakla

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Bakla



MALZEMELER
3/4 su bardağı zeytinyağ
1 yemek kaşığı toz şeker
1 kg taze sakız bakla
15 su bardağı su
4 adet taze soğan
1 demet dereotu
1/2 adet limon
tuz

HAZIRLANIŞI
Taze baklaları iki ucundan kesip, kılçıklarından sıyrın Ortalarından bölüp, su koyduğunuz bir tencerenin içerisine atın Baklaları sudan çıkarıp, süzün Üzerine taze soğanları doğrayın, bunları yarım limonun suyu, bir yemek kaşığı toz şeker ve tuzla karıştırıp, harmanlayın, ovun Bir tencereye yağ koyup, kızdırın, üzerine baklaları döküp, karıştırın Tencerenin kapağını örtün Arada bir karıştırarak baklaları öldürün Yarı pişmiş, sarı bir renk almış baklaların üzerlerine dereotunu kıyın Hepsinin üzerine birbuçuk su bardağı su koyup, tekrar karıştırın Kapağını kapatıp orta ateşte iyice pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.