Zeytinyağlı Bakla |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağlı BaklaMALZEMELER 3/4 su bardağı zeytinyağ 1 yemek kaşığı toz şeker 1 kg taze sakız bakla 15 su bardağı su 4 adet taze soğan 1 demet dereotu 1/2 adet limon tuz HAZIRLANIŞI Taze baklaları iki ucundan kesip, kılçıklarından sıyrın Ortalarından bölüp, su koyduğunuz bir tencerenin içerisine atın Baklaları sudan çıkarıp, süzün Üzerine taze soğanları doğrayın, bunları yarım limonun suyu, bir yemek kaşığı toz şeker ve tuzla karıştırıp, harmanlayın, ovun Bir tencereye yağ koyup, kızdırın, üzerine baklaları döküp, karıştırın Tencerenin kapağını örtün Arada bir karıştırarak baklaları öldürün Yarı pişmiş, sarı bir renk almış baklaların üzerlerine dereotunu kıyın Hepsinin üzerine birbuçuk su bardağı su koyup, tekrar karıştırın Kapağını kapatıp orta ateşte iyice pişirin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|