Etli Baklalı Enginar

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Baklalı Enginar



MALZEMELER
1/2 kg taze iç bakla
4 adet enginar
400 gr parça kuzu eti
1/2 limonun suyu
1 çorba kaşığı un
1 adet orta boy soğan
6-7 adet taze soğan
1/2 demet dereotu
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, Karabiber
Şeker


HAZIRLANIŞI
Baklayı yıkadıktan sonra, kararmaması için limon ve un karıştırılmış suyun içinde bekletin
Zeytinyağını hafifçe kızdırdıktan sonra küp şeklinde doğranmış soğanı ilave edip, pembeleştirin Yıkanmış kuzu etini ve 1/2 çay bardağı sıcak suyu ekleyin Et suyunu çekip yumuşayana kadar pişirinBaklayı, küçük doğranmış taze soğan, kıyılmış dereotu, tuz, karabiber ve şekeri ekleyip karıştırın
Çanak şeklindeki enginarları tencereye dizin Üzerlerine etli baklayı koyun 1,5 su bardağı sıcak su ekleyip tencerenin üzerini alüminyum folyo ile kaplayın, kapağını kapatın
Etli baklalı enginarı önce harlı, sonra kısık ateşte 20-25 dakika pişirin Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.