Pasta Yapmanın Püf Noktaları |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pasta Yapmanın Püf NoktalarıYapılması güç görünen pastaları dahi güzel bir tarifle birlikte ve birkaç püf noktasına dikkat ederek yapmak çok kolaydır ![]() İsterseniz kendinize yada sevdiklerinize güzel doğum günü pastası yapabilirsiniz Bunu yapmak için sadece size vereceğimiz ipuçlarına dikkat etmeniz yeterli olacaktır![]() Unutulmaması gereken ilk şey; güzel bir pasta yapmak için yeteri kadar kabaran bir pandispanya kekine ve tam kıvamında olan kremaya ihtiyaç duyulur ![]() Dikkat Edilmesi Gerekenler; 1- Pasta yapılırken kullanılacak olan malzemelerin kaliteli olmasına dikkat edin ![]() 2- Kullanılacak olan tarife tamamen uyun Verilmiş olan ölçülerden ne eksik ne fazla malzeme kullanın![]() 3- Yumuşak pandispanya keki için yumurta aklarını ve sarısını ayrı çırpmak gerekir Katılaşması için yumurta aklarını kesinlikle cam kase içerisinde çırpın![]() 4- Yumurta sarısını şeker ile çırpın Tarifte bulunan sıvı malzemeleri şeker eridikten sonra ilave edin![]() 5- Pandispanya keki için kullanılacak olan unu kesinlikle eleyin ![]() 6- Kek kalıbına katı yağla yağlandıktan sonra içerisine ve kenarına un ilave edin ![]() 7- Pandispanyanın nemlenmesini engellemek için piştikten sonra kalıptan çıkartın ![]() 8- Klasik ve nişastalı pandispanya yapıldıysa malzemeleri ve kremayı eklemeden önce ılık, şekerli yada reçelli suyla ıslatın Yoğurtlu ve krem şantili pandispanyadaysa malzemeler ıslatmadan eklenebilir
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|