Evde Sirke Yapımı |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Evde Sirke YapımıSirke başta üzüm olmak üzere bütün meyvelerden yapılabilir Sirke yapımında çürük,ezik,bereli meyveler kullanılabilir Sert meyveler iyice parçalanır üzüm öylece kullanılır Cam kaba konan ürünün üzerin bir miktar su ilave edilir ağzı sıkıca kapatılır 25-30 derecede bir hafta bekletilir Sonra süzülür böylece meyve şırası elde edilir Bu şıra tekrar cam kaba konur Evdeki sirkeden bir miktar ilave edilirse daha çabuk sirke elde ederiz bir birbuçuk ay bekletilir Sonra dinlendirmeye alınır maksat bulanıklığın dibe çökmesini sağlamak berrak bir sirke elde etmektir Sirke anası denen zar dibe çökmeli Tadına bakılır şeker tadı yok ve ekşi ise olmuş demektir Berraklaşan sirke bu sefer bez torbalardan süzülür şişelere doldurulur Şişenin içine hava girmemelidir Yoksa sirke bulanır ekşiliği azalır tadı bozulur |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|