Fransız Usulü Soğan Çorbası Malzemeleri |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fransız Usulü Soğan Çorbası MalzemeleriMalzeme Listesi 6 Adet Soğan (Orta Boy) 3 Çorba Kaşığı Un 1 Litre Et Suyu (4 Su Bardağı) 4 Yemek Kaşığı Kaşar Peynir (Rendelenmiş) 2 Yemek Kaşığı Tereyağ 1 Tutam Karabiber 1 Tutam Tuz Fransız Usulü Soğan Çorbası Nasıl Yapılır? 1 Soğanları halka halka doğrayın Bir tencereye tereyağını koyarak eritin ve doğranmış soğanları orta hararetli ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin 2 Yumuşayan soğanlara bir çay kaşığı toz şeker ekleyin ve kısık ateşte pişirerek soğanların karamelize olmasını sağlayın 3 Ayrı bir kapta 3 yemek kaşığı unu pembeleşinceye kadar kavurun Rengi değişince üzerine bir bardak et suyunu ekleyerek çırpıcı ile topak olmayacak hale gelene kadar çırpın 4 Soğanların üzerine 3 bardak et suyunu ekleyin ve ocağın altını yeniden yakın 5 Kavrulmuş un ve et suyu karışımını da yavaş yavaş ve karıştırarak ekleyin 6 Karabiber ve tuzu ekleyin ve çorbanızı bir taşım kaynatın 7 Servis ederken çorba kaselerinin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri dökebilirsiniz Dilerseniz kruton ile de servis edebilirsiniz Afiyet Olsun |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|