Arjantin Usulü Sebze Çorbası |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Arjantin Usulü Sebze ÇorbasıMalzemeler: 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı 2 çorba kaşığı un 5 su bardağı tavuk suyu 1 havuç (kazınıp iri zar biçimi doğranmış) 2 çorba kaşığı kereviz rendesi 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 kahve kaşığı hindistancevizi 4 yumurtanın sarısı 250 gr (1 su bardağı) krema Tarifi: Arjantin usulü sebze çorbasını, kızarmış ekmekle servis edebilirsiniz Büyük bir tencerede yağı orta ateşte eritiniz Yağ kızınca tencereyi ateşten alıp, unu ekleyerek pürtüksüz bir bulamaç yapınız Ağır ağır, kabarcıklar oluşmamasına dikkat ederek, tavuk suyunu katınız Havuç, kereviz rendesi, tuz, biber ve hindistancevizi ekleyip, karıştırınız Tencereyi yeniden ateşe oturtup, çorbayı sürekli karıştırarak kaynatınız Çorba kaynayınca ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatarak, çorbayı 30 - 35 dakika, sebzeler iyice yumuşayana kadar pişiriniz Bu arada küçük bir kasede yumurta sarılarını ve kremayı, bir çatalla iyice karıştırınız Yumurta sarısı - krema karışımını çorbaya ekleyip, sürekli karıştırarak 5 dakika daha, çorba kalınlaşıp pürtüksüz olana kadar pişiriniz (Çorbanın bu sırada kaynamamasına dikkat ediniz) Tencereyi ateşten alıp, çorbayı ısıtılmış servis kaselerine boşaltarak, servis ediniz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|