![]() |
Norveç Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Norveç ÇorbasıMalzemeler: 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı 2 arpacık soğanı (ince doğranmış) 4 küçük patates (kabukları soyulup, iri zar biçiminde doğranmış) 1 çorba kaşığı un 5 su bardağı et suyu 1 çorba kaşığı limon suyu 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 defne yaprağı 1 çorba kaşığı dereotu (ince kıyılmış) 2 orta boy salatalık (kabukları soyulup, kalın dilimlenmiş) 250 gr (1 su bardağı) krema Tarifi: Yağı, büyük bir tencerede, orta ateşte eritip, soğanları koyarak 3-4 dakika, pembeleşene kadar pişiriniz ![]() ![]() Unu serpip, tavuk suyunu yavaş yavaş, sürekli karıştırarak akıtınız ![]() ![]() Kaynayınca tencerenin kapağını kapatıp, ateşin altını iyice kısarak, çorbayı arasıra karıştırarak pişiriniz ![]() Tencereyi ateşten alıp, çorbayı büyük bir kasenin üstüne oturtulmuş tel süzgeçten tahta bir kaşığın tersiyle ezerek geçiriniz ![]() ![]() Çorbayı yeniden tencereye boşaltıp, kremayı katarak ağır ateşe oturtunuz ![]() ![]() Tencereyi ateşten indirip, çorbayı ısıtılmış bir kaseye boşaltarak servis ediniz ![]() Not: Norveç çorbasının üstünü ince salatalık dilimleriyle süsleyebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|