Hint Usulü Piliç |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hint Usulü PiliçHint Usulü Piliç Hint Usulü Piliç Tarifi - Hint Usulü Piliç Yapılışı - Hint Usulü Piliç Nasıl Yapılır - Hint Usulü Piliç Malzemeleri Hazırlama süresi: 15 dakika Miktar: 4 kişilik İçindekiler: 1 paket Banvit Piliç Göğüs Bonfile 300 gr yoğurt 1 çay kaşığı taze zencefil (rendelenmiş) 1 diş sarmısak 1 çorba kaşığı pul kırmızıbiber 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber 1 çorba kaşığı domates püresi 1/2 adet limon (kabuğu rendelenmiş, suyu sıkılmış) Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş) Etleri iki streç arasında döverek hafifçe inceltin Etler hariç diğer tüm malzemeyi iyice çırpıp, karıştırın Marinatı etlerin üzerine gezdirip, iyice karıştırarak her taraflarına bulayın Üzerlerini streçle örtüp, en az 2 saat, tercihen bir gece buzdolabında dinlendirin Yağsız tavayı ısıtın Etlerin her iki yüzünü, altın sarısı renk alıncaya kadar, yaklaşık 3-4`er dak hızlı ateşte pişirin Tavaya kapak kapatıp, ateşi kısın Etler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 4-5 dak daha pişirin Arzu ederseniz sap maydanoz, limon dilimi ve yeşil salatalık ile birlikte servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|