Cevizli Kadayıf |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Cevizli Kadayıfcevizli kadayıf nasıl yapılır - şerbetli tatlı tarifleri Cevizli kadayıf malzemeleri 750 gr tel kadayıf 250 gr tereyağı 300 gr ceviz içi Kaymak Ceviz içi Bögürtlen Nane Şerbeti için 5 su bardağı toz şeker 4 su bardağı su Yarım limonun suyu Cevizli kadayıf hazırlanışı Şeker, su ve limon suyunu bir tencerede kaynatıp soğumaya bırakın Tereyağını kısık ateşte eritin Kadayıfları dört parmak kalınlığında kesin Tereyağını döküp iyice karıştırın Fırın tepsisini tereyağı ile yağlayıp kadayıfın yarısını tepsiye bastırarak yayın Üzerine iri parçalara ayrılmış cevizi serpiştirin Kalan kadayıfı cevizlerin üzerine yayıp tekrar iyice bastırın 190 dereceye ayarlanmış fırında iyice kızarıncaya kadar pişirin Şerbeti fırından çıkardığınız kadayıfın üzerine dökün 30 dakika dinlendirin Kaymak, ceviz içi, böğürtlen ve nane ile süsleyip servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|