Ramazana Özel Kıymali Pide |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ramazana Özel Kıymali PideRamazana Özel Kıymali Pide pide içi nasıl hazırlanır - kıymalı ramazan pidesi nasıl yapılır - pide tarifi Malzemeler: 3 su bardağı un 2 çorba kaşığı sirke 2 çorba kaşığı sıvı yağ 1 çay kaşığı kuru maya 1 çay bardağı ılık süt Aldığı kadar su İçi için: 400 gram kıyma 1 adet soğan Yarım demet maydanoz Tuz, karabiber 1 çay bardağı su Yapılışı: Hamuru yapmak için derin bir kaba unu, ortasına sirke, sıvı yağı, kuru maya ve ılık sütü koyup yoğurun Gerekirse su ilave edip hamuru kulak memesi yumuşaklığına getirin Bezelere ayırın ve 15 dakika dinlendirin İç malzeme için rendelenmiş soğanı, kıyılmış maydanozu, su ve baharatlarla iç malzemeleri karıştırıp çiğden kullanılacağı için kabın içinde bekletin Hamurları açıp ortaklarına kıymalı iç malzemeden koyup kapatın Ama biraz içi gözüksün Unlanmış tepsiye dizip 20 dakika 200 derecedeki fırında pişirin Sıcak sıcak servise sunun |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|