Ispanaklı Tepsi Böreği |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ispanaklı Tepsi BöreğiIspanaklı Tepsi Böreği Ispanaklı Tepsi Böreği Tarifi - Ispanaklı Tepsi Böreği Nasıl Yapılır - Ispanaklı Tepsi Böreği Malzemeleri Malzeme Listesi 1 Adet Soğan Yarım Kilogram Ispanak 1 Su Bardağı Beyaz Peynir (Rendelenmiş) Yarım Çay Bardağı Sıvı Yağ 4 Adet Yufka Yarım Su Bardağı Süt 1 Çay Kaşığı Tuz 1 Çay Kaşığı Karabiber 1 Yemek Kaşığı Nane Ispanaklı Tepsi Böreği Nasıl Yapılır? 1 Bir adet soğanı ince ince kıyın ve bir yemek kaşığı sıvı yağda soğanlar hafifçe pembeleşinceye kadar kavurun 2 Ispanakları ayıklayıp yıkayın, suyu süzüldükten sonra iri iri kıyarak, bir kaşık kuru nane ile birlikte soğanlara ilave ederek kavurmaya devam edin 3 Ateşten indirdikten sonra rendelenmiş beyaz peyniri ekleyip tuz, nane ve karabiber ve tatlandırın 4 Bir kasede bir çay bardağı sıvı yağ, yarım su bardağı yoğurt, yarım su bardağı süt ve bir adet yumurtayı çırpın 5 Fırın tepsinin altını yağlayın ya da fıtın kağıdı serin, önce birinci yufkayı kenarları hafifçe taşacak şekilde serin üzerine hazırladığınız sıvı heryere yayılacak şekilde kaşıkla dökün Eğer fırça ile sürecek olursanız yufkada kuru yer kalmayacağından çıtır kısımlarını elde edemezsiniz 6 İkinci yufkayı da sererek bu sefer sıvı harçtan daha az dökün ve ıspanaklı harcı tepsiye yayın 7 Üzerine üçüncü yufkayı serin ve sıvı harçtan dökün 8 Son yufkayı da en üste sererek en alttaki kenarları taşan yufkanın kenarlarını kapatın En üste de kalan sıvı harcı dökün ve böreğin birkaç yerine bıçağın ucu ile delikler açın 9 160 derece önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika üzeri kızarıncaya dek pişirin Not: 1 4 adet yufka ve iç malzemelerin ölçüleri ile yuvarlak bir fırın tepsisi ile börek elde edersiniz Eğer mini fırın kullanacaksanız yufka sayısını 3 e düşürebilirsiniz 2 Dilerseniz pişmeden önce böreğin üzerine çörek otu da serpebilirsiniz Afiyet Olsun |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|