Billuriye

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Billuriye



2 su bardağı un
2 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı kuru maya
6 adet yumurtanın sarısı
1 çorba kaşığı margarin
1 su bardağı süt
1 tutam tuz
Süslemek için:
Yarım paket krem şanti
Arzu edilen meyveler
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su

Derin bir kapta önce 1 su bardağı ılık süte 2 kaşık şekeri ve mayayı karıştıralım Sonra yumurta sarılarını ilave edip, çırpma teli ile karıştıralım 2 su bardağı unu, 1 tutam tuzu ve eriyip soğumuş margarini ekleyip, tekrar iyice karıştıralım Orta büyüklükte tek ya da küçük kek kalıplarını margarinle yağlayıp şeker serpiştirelim Hamuru kalıba boşaltalım Kalıbı oda sıcaklığında 15-20 dakika bekletip hamurun kabarıp mayalanmasını sağlayalım Hamur kabardığında önceden ısıtılmış 150 dereceli fırında pişirelim Altı üstü kızardığında fırından alarak kaynar haldeki şurubu üzerine boşaltalım Şerbet için 2 su bardağı şeker, su ve 1/4 limon dilimini kaynatalım Şurubunu emdikten sonra kalıbı ters çevirip tatlıyı çıkaralım, 1 çay bardağı sütü krem şanti ile çırparak koyulaştıralım Ters çevirdiğimiz tatlının üzerini krem şanti ve meyvelerle süsleyelim

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.