Soslu Patlıcan

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soslu Patlıcan



MALZEMELER
3 adet patlıcan
3 adet domates
2 adet dolmalık veya çarliston biber
1 kahve fincanı sirke
1 adet kesmeşeker
Kızartmak için yeterince sıvıyağ

YAPILIŞI
Patlıcanlar ayıklanır, yıkanır, küp küp kesilerek tuzlu suya atılır Biberler ince ince doğranır Domatesler ayrı bir kapta rendelenir Öte yandan yağ kızdırılır, tuzlu sudan çıkarıp iyice kuruladığımız patlıcanlar hafifçe kızgın yağda fazla yakmadan kızartılır ve bir gazete kağıdı üzerine ya da havlu peçeteye fazla yağının süzülmesi için alınır Doğradığımız biberler aynı yağa atılır Çok hafif kızartıldıktan sonra yağdan çıkarılır ve aynı kağıdın üzerine konur Rendelediğimiz domatesler bir tencereye konur, 2-3 dakika pişirilir Yağdan çıkardığımız patlıcan, biber, domateslerin içine katılır Bir kesmeşeker ve sirke ilave edilip 2 taşım kaynatıldıktan sonra ılınmaya bırakılır Servis tabağına alındıktan sonra arzuya göre üzerine ince kıyılmış maydanoz ilave edilebilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.