Künefe |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
KünefeKünefe KÜNEFE MALZEMELER 300gram tel kadayıf 200 grram tereyağı 200 gram tuzsuz peynir 1 su bardağı çekilmiş antepfıstığı Şerbet için:250 gram toz şeker 1 su bardağı su 2-3 damla limon suyu TARİFİ Şerbeti hazırlamak için su ve tozşekeri kaynatıp, limon suyunu ekleyin Soğumaya bırakın Kadayıfı bıçak yardımı ile ince kıyın Küçük künefe kaplarını kalın bir tabaka halinde yağlayın Kıyılan kadayıfın yarısını kaplara serperek hafifçe bastırın Ufalanan peyniri kadayıfın üzerine pay edin Üzerine yeniden kadayıf koyun Hafifçe üzerine bastırın ve kısık ateşte her iki tarafını da çevirerek kızarıncaya pişirin Soğuk şerbeti, sıcak künefenin üzerine gezdirin Antepfıstığıyla süsleyip servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|