Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bilgiler, hakkında, italyan, mutfağı

İtalyan mutfağı - İtalyan mutfağı Hakkında Bilgiler

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İtalyan mutfağı - İtalyan mutfağı Hakkında Bilgiler



İtalyan mutfağı - İtalyan mutfağı Hakkında Bilgiler


Vikipedi, özgür ansiklopedi




İtalyan meze tabağı


İtalyan mutfağı dünyanın en zengin mutfaklarından biridir İtalyan mutfağının tarihçesi MÖ 4 yüzyıla kadar uzanmakla birlikte 18 yüzyılda Amerika kıtasından getirilen sebze ve meyveler sayesinde büyük bir değişime uğramıştır İtalyan mutfağı bölgelere göre büyük farklılıklar gösterir Sebze ve hamur işleri (makarna ve pizza) ağırlıktadır Peynir ve şarap İtalyan mutfağının önemli ögeleri arasındadır Kahve (özellikle de espresso) İtalyan mutfağında önemli bir yer tutar


Yemeklerin servisi

İtalyan mutfağında her öğün en az 3-4 tabak yemekten oluşur Yemekler sadece doymak için değil aile ve dostlarla vakit geçirmek amacıyla yenir O yüzden de yemekler diğer kültürlere göre genellikle daha uzun sürer Hatta bayramlarda veya düğünlerde yemekler saatlerce sürebilir Günlük yemekler genellikle daha basittir: birinci tabak (Primo), ikinci tabak (Secondo), yan yemek (Contorno) ve kahveden oluşur İtalyan yemeklerinin diğer yemeklerden önemli bir farkı da makarna ve pilav gibi doyurucu yemeklerin diğer yemeklerden önce servis edilmesidir

Primo (Fettucine tarzı makarna)


Aperitivo
(aperitif) genellikle yemeklerden önce meze olarak sunulurCampari, Cinzano, Prosecco, Aperol, Spritz ve Vermouth gibi içecekleri içerir
Antipasto
Yemekten önce anlamına gelir Sıcak ve soğuk mezeleri içerir
Primo
İlk tabak anlamına gelir Genellikle makarna, risotto, gnocchi, polenta veya çorba gibi sıcak bir yemektir
Secondo
İkinci tabak anlamına gelir Balık veya et gibi bir ana yemektir Geneleneksel olarak süt danası eti, domuz eti veya tavuk eti çok kullanılır II Dünya Savaşı'ndan sonra dana eti de yaygınlaşmıştır
Contorno
Yan yemek salata veya pişmiş sebzelerden oluşur

Espresso tarzı kahve


Formaggio e frutta
Peynir ve meyve sıcak yemeklerden sonra masaya gelen ilk tabaktır
Dolce
Tatlı pasta veya kurabiyelerden oluşur
Caffè
kahve
Digestivo
yemeklerden sonra içilen likör, amaro, limoncello, sambuca, nocino gibi alkollü içkilerdir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.