Sülün Kızartması Tencerede |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sülün Kızartması Tenceredeülün Kızartması Tencerede Malzeme: 1 sülün 100 g tereyağı yada margarin 4 bardak su 1 soğan 2 diş sarmısak 1 çay kaşığı un Karabiber Tuz Hazırlanması: Tüyleri yolunmuş,içi temizlenmiş ve harh ateşte tavuk gibi tütsülenmiş sülünü bol suda yıkayın Kuşun içini dışını sarmısakla ovun Tuzlayıp, biberIeyin Kuşu içinde ıoo g tereyağı olan teneerede 20 dakika çevire çevire kızartın 20 dakika sonra buna çok ince kesilmiş soğanı ilave edin ve ıo dakika da böyle kızartın Soğanlar sararınca içine 4 bardak su ilave edin ve kuş yumuşayıncaya kadar ı saat pişirin Kuş pişince salçasını, 1 çay kaşığı un ilavesi ile koyultun 10 dakika da unlu salça ile pişirin Pilav ile servis yapın NOT: Sülün hemen temizlenip 5-6 gün serin yerde bekletildikten sonra pişirilmelidir |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|