Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bıldırcın, kızartması, tencere

Bıldırcın Tencere Kızartması

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bıldırcın Tencere Kızartması




BILDIRCIN TENCERE KIZARTMASI

5 Bıldırcın
2 Çorba kaşığı un
1 Su bardağı sade yağ
3 Defne yaprağı
1 Su bardağı et suyu

Bıldırcınları ütüleyiniz, iki saat asılı bırakınız, sonra içini çıkarınız, soğuk suya atınız Başlarını, boyunlarını havana koyunuz Sudakileri de iyice yıkayıp içine atınız Hamur oluncaya kadar dövüp biraz etsuyu ile ıslatarak süzünüz Bıldırcınları biraz tereyağı ile tencerede kuvvetli ateşte tahta kaşıkla çeviriniz Pembeleşmeye başlayınca un serpiniz, defne yaprağı koyunuz
Biraz geçince etsuyuyla sulandırılıp süzülmüş salçayı ekleyiniz Pişince bıldırcınları tabağa alınız Defne yapraklarını çıkarınız, salçanın üzerinden yağını alınız Tekrar ateşe koyunuz, rengi siyahlaşıncaya kadar çevirdikten sonra indiriniz, bıldırcınların altına döküp sıcak sıcak servis yapınız

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.