Ebegümeci Çorbası-1 |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ebegümeci Çorbası-1Yarım kilo miktarındaki ebegümeci yapraklarını uzun saplarından ayrıldıktan sonra, gayet bol su ile yıkamalıdır Silkip bir tepsiye koymalıdır Bir tencere içine birkaç baş soğan çentip tereyağında biraz kavurmalıdır Bu sırada, ebegümeci yapraklarını da bu tencereye koyup üzerine tercihan et suyu veya tatlı su doldurmalıdır Su kaynarken, bir miktar (pirinç) dahi konarak ve münasip tuzunu da atarak orta ateşte pişmesine bırakmalıdır Kâselere alınınca, limon sıkıp sıcak içmelidir Not: Bu, çok faydalı kır nebatı, mebzul olmadığından ve hasta midelere has imiş gibi umumî bir kanaat dahi mevcut olduğundan, bugün bir çoklarımızca aranılmaktadır Lâkin, doktorluğun da kabul etmiş olduğu bu (müleyyin hassası) bulunan nebatı tatmalıdır Sadece hastalığımıza bırakmamalıdır |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|