Tereyağlı Kuskus

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tereyağlı Kuskus




Tereyağlı Kuskus

500 gr kuskus
125 gr (8 çorba kaşığı) tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
10 su bardağı tavuk suyu yada et suyu (kaynar halde)

Büyükçe bir tencerede, orta ateşte yağı eritiniz Yağ kızınca kuskusları ekleyip, bir delikli kepçeyle sürekli karıştırarak 3-4 dakika kavurunuz Ocağın altını açınız Tencereye tuzu, biberi ve et yada tavuk suyunu ekleyip, 4-5 dakika daha kavurduktan sonra, karıştırıp tencerenin ağzını kapatınız
Ocağın altını kısıp kuskusu 15 dakika, ağır ateşte, karıştırmadan pişiriniz
Tencereyi ocaktan alıp 15-20 dakika bir kenarda demlendiriniz Bir defa karıştırıp, ısıtılmış bir servis tabağına boşaltarak servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.