![]() |
Soslu Alabalık Tarifi Yapılışı - Soslu Alabalık Nasıl Pişirilir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Soslu Alabalık Tarifi Yapılışı - Soslu Alabalık Nasıl Pişiriliralabalık pişirme tarifi - soslu alabalık yapılışı - fırında soslu alabalık - alabalık sosu nasıl hazırlanır - alabalık filetosu MALZEMELER 2 adet alabalık 1 kuru soğan 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 2 defne yaprağı Sos için; 1 su bardağı süt 1 çorba kaşığı un 1/2 demet dereotu 100 gr kaşar peyniri Tuz Karabiber ![]() YAPILIŞI Alabalıklar ayıklanıp yıkanır Her balık fileto çıkarılıp 4′e bölünür Tuz ve kırmızı toz biberle ovulur Tencereye konulur Etrafına piyazlık doğranmış soğan ve defne yaprağı konur Kapağı kapatılıp 10 dakika pişirilir Balıklar fırın tepsisine alınır Tencerede kalan karışıma süt ve un eklenip sos yapılır Balıkların üzerine dökülür En üstüne kaşar peyniri rendesi serpilir fırına verilir 1,5-20 dakika pişirilir Pişince dereotu serpilip servis yapılırAfiyet olsun |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|