![]() |
İZMİR Atatürk Lisesi Öğrenci Ve Mezunları /İZMİR Atatürk Lisesi Tarihcesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İZMİR Atatürk Lisesi Öğrenci Ve Mezunları /İZMİR Atatürk Lisesi TarihcesiTarihçe Okulumuz, 1888 yılında yanan eski adliye binasında (bugünkü valilik binasının bulunduğu bölgede 120 öğrenci ile birlikte 5 yıllık mekteb-i idadi (ilkokul) olarak eğitim-öğretime başlamıştır ![]() ![]() ![]() ![]() İzmir’in Yunanlılar tarafından işgali sırasında eğitim-öğretime ara verilmiş ise de Cumhuriyet dönemine kadar Mekteb-i Sultani olarak İzmir gençlerine eğitim - öğretim hizmeti sunmuştur ![]() ![]() Cumhuriyet dönemi ile birlikte 1922-1923 eğitim-öğretim yılında okulumuz lise olmuştur ![]() ![]() ![]() Lise olduktan sonra ilk müdür mezunlarımızdan Rıdvan Nafiz Bey’dir ![]() ![]() ![]() Okulumuz, İzmir ili, Konak ilçesi, Alsancak semtinde, Lozan Meydanı üzerinde bulunmaktadır ![]() İzmir’in her yerinden en kolay ulaşılabilir bir noktada bulunmaktadır ![]() ![]() ![]() Okul Müdürü Hasan Basri Karaoğlu 1964 yılında Trabzon Çaykara’da doğdu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Misyonumuz ve Vizyonumuz Türk Milli Eğitimin amaçları doğrultusunda, İzmirAtatürk Lisesinin gelenek ve kültürüne sahip, Atasının gösterdiği çağdaş uygarlıklar seviyesine ulaşma hedefini benimsemiş,soran,sorgulayan, kendine güvenen ve fikirlerini ifade edebilen, bilgiye ulaşabilen ve günlük hayatında kullanabilen, yükseköğretimin gerektirdiği bilgi ve beceriye sahip bireyler yetiştirmektir ![]() Ortaöğretimin amaçlarına ulaştıracak,yabancı dil bilen ve bilgisayar kullanabilen,sanat ve sporun her dalında etkin,Atatürk ilke ve inkılaplarını benimsemiş bireyler yetiştirmeye yönelik,yüksek öğretime hazırlayan eğitim-öğretim yapmak ![]() Okulun Hedefleri Tüm sınıfların projeksiyon makinesi ve akıllı tahta aparatları ile donatılıp derslerin interaktif ortamda işlenmesi hedeflenmektedir ![]() ![]() Okuldaki tüm binaların kablosuz internet bağlantısına sahip olmasına çalışılmaktadır ![]() Laboratuarların günün teknolojisine uygun araç ve gereçler ile donatılması hedeflenmektedir ![]() Bütün dersliklerin araç – gereç donanımı sağlandıktan sonra sınıf sisteminden derslik sistemine geçilmesi planlanmaktadır ![]() Okuldaki tüm binaların günün şartlarına göre yenilenmesi çalışılmaktadır ![]() Okul müdürlerinin kullanmış olduğu atıl durumda bulunan lojman restore edilip ‘İzmir Atatürk Lisesi Eğitim Müzesi’ haline dönüştürülecektir ![]() Okulun arka bahçesi modernize edilip içersinde küçük bir amfi-tiyatro yer alacak ve öğrencilerin öğle tatillerini geçirebilecekleri güzel bir alana dönüştürülecektir ![]() Okulumuzda Eğitim-Öğretim İzmir Atatürk Lisesi karma, gündüzlü, tekli eğitim öğretim yapan bir Anadolu Lisesi’dir ![]() ![]() Milli Eğitim Bakanlığı’ndan alınan özel izinle okul adında ‘Anadolu’ kelimesi kullanılmamaktadır ![]() Okulumuzda eğitim – öğretim sabah 8’de başlar, öğleden sonra haftanın üç günü 14 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Öğrenci ve Personel Mevcudu Okulumuzda 52 derslikte 1520 öğrenci eğitim öğretim görmektedir ![]() ![]() Bir müdür başyardımcısı, 4 müdür yardımcısı olmak üzere 5 idareci görev yapmaktadır ![]() ![]() Okulumuzda 52 derslik bulunmaktadır ![]() ![]() Okulumuzda 2 fizik, bir kimya, bir biyoloji olmak üzere 4 fen bilimleri laboratuarı ayrıca birde bilgisayar laboratuarı olmak üzere 5 laboratuar bulunmaktadır ![]() Resim derslerinin yapıldığı büyük bir resim atölyesimiz bulunmaktadır ![]() Kütüphanemizde toplam 16265 tane kitap bulunmaktadır ![]() ![]() Okulumuzda TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları'na ve proje yarışmalarına katılacak olan takımların danışman öğretmen ile çalışma yaptıkları 2 bilim odası yer almaktadır ![]() Okulumuzda 300 kişi kapasiteli bir konferans ve gösteri salonu bulunmaktadır ![]() Mezunlar: Başbakanlar: Şükrü Saraçoğlu, Şemsettin Günaltay Milli Eğitim Bakanları: Vasıf Çınar, Mustafa Necati, Metin Bostancıoğlu Maliye Bakanı: Sümer Oral Yazarlar: Halit Ziya Uşaklıgil, Ahmet Haşim, Mehmet Emin Yurdakul, Yakup Kadri Karaosmanoğlu Genel Kurmay Başkanları: Kazım Orbay, İlhami Sancar Şairler: Necati Cumalı, Salah Birsel Müzisyenler: Ahmet Adnan Saygun, Ali Kocatepe Kamu Yöneticileri: Dr ![]() Heykeltraş: Şadi Çalık Ana Bina Halı Saha Okul Bahçesi Sınıftan Bir Görüntü Öğretmenler Odası Spor Salonu |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|