İzmir Anadolu Öğretmen Lisesi /İzmir Anadolu Öğretmen Lisesi Tarihcesi |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İzmir Anadolu Öğretmen Lisesi /İzmir Anadolu Öğretmen Lisesi Tarihcesiİzmir Anadolu Öğretmen Lisesi, 1995-1996 Eğitim-Öğretim yılında Çiğli Teğmen Ali Rıza Akıncı Lisesi bünyesinde bir hazırlık sınıfıyla eğitim-öğretime başlamış; 1997-1998 eğitim-öğretim yılından itibaren 4 yıl süreyle aynı ilçede bulunan Milli Piyango Anadolu Lisesinde faaliyetlerine devam etmiştir 07082001 tarihinde Sasalı Beldesinde yapımı tamamlanan kendi binasına taşınmıştır Okulun Başarıları Kısa sürede İzmir'in en başarılı okulu olmayı başaran İzmir Anadolu Öğretmen Lisesi, 2007 OKS'de en yüksek tavan puanla alan İzmir'de 1(birinci), Türkiye'de 3(üçüncü) Anadolu Öğretmen Lisesi olmuştur (463,211 puan) İzmir'in öncelikli tercih edilen okullarından biri olan İzmir Anadolu Öğretmen Lisesi'ne 2008 OKS ile ilk % 3,79 yüzdelik dilim içinde yer alanlar girebilmektedirOkul isminin karizmatik olması,okulun popüler olması ve okulun ÖSS'deki kesintisiz üstün başarısı, OKS tercih listelerinin en üst sırasında yer almasında etkili olmuştur OKS taban puanının İzmir Anadolu Öğretmen Lisesi'nin çok fazla altında kalmaması için okul kontenjanını düşüren okulların olduğu rivayet edilir Türkiye'nin en zeki öğrencilerinin eğitim-öğretim gördüğü İzmir Anadolu Öğretmen Lisesi sadece eğitim fakültelerine öğrenci göndermeyip, tıp,diş hekimliği,mühendislik,pdr gibi bölümlere de öğrenci göndermektedir Örneğin; 2006 ÖSS'de sınava giren 125 adaydan 7 kişi tıp fakültelerine 2008 ÖSS'de ise 18 kişi mühendislik fakültelerine yerleşmiştir Okulun eğitim fakülteleri için verdiği ek Aobp*0,24 puanla da birçok öğrencisi Boğaziçi Üniversitesi'ne yerleşmiştir Okul, 2007 ÖSS'de Boğaziçi Üniversitesi Matematik Öğretmenliği programına öğrenci göndermede rekora imza atmıştır 2006 ÖSS'ye göre sınava giren öğrencilerinin %12 si Orta Doğu Teknik Üniversitesi(ODTÜ) veya Boğaziçi Üniversitesi'ne yerleşmiştir Okul,son iki yıldır ÖSS'de Türkiye 5si çıkarmaktadır Okulun başarısı hemen hemen her yıl %100 dürYerleştirme oranı ise %80 ile %95 arasında değişmektedir Her yıl, öğrencilerinin büyük bir kısmının ÖSS'de Türkiye derecesi yapması İzmir Anadolu Öğretmen Lisesi'nin Türkiye'nin en seçkin okullarından biri olduğunu göstermiş olup, kısa sürede okulun ünü tüm Türkiye'de duyulmuştur Tahmin edildiği gibi 2008 OKS ile beraber okulun puanında da artış meydana gelmiştir Taban Puan:443,173 Tavan Puan:477,631 Gelecek yıllarda okulun taban puanının 480'lere ulaşması beklenmektedir Olimpiyat Başarıları İzmir Anadolu Öğretmen Lisesi'nin, felsefe olimpiyatlarında Türkiye dereceleri de bulunmaktadır Proje Başarıları Okulun 2008 yılında Anadolu Öğretmen Liseleri Arası Ödüllü Proje Yarışması'nda Türkiye 1liği bulunmaktadır Proje Danışman Öğretmenleri:HGülderen GÖKBEL, Gülşah Yörük TOMAR Projede Emeği Geçenler: Ege ÜnivFen Fakültesi Dekanı ProfDrBekir ÇETİNKAYA ProfDrEngin ÇETİNKAYA Projeyi Yapan Öğrenciler: Kadir ÖZMEN Mustafa ERSEVEN Sera SIGA Ecem BOĞATEMUR Meltem TATAR Okulun İmkanları Okul yatılı ve gündüzlü olarak eğitim vermektedirOkul sınırları içinde 1 adet pansiyon binası 1 adet öğretmen lojmanı ve kendi binası bulunmaktadırOkulun yüzölçümü oldukça büyüktürLaboratuvarlardaki malzemeler son teknoloji olup okulun eğitimi AB standartlarındadırOkul 4 katlıdırÖğrenci kıyafetleri oldukça şık görünümlüdürKapalı spor salonuna sahiptir ve birkaç sınıfı klimalıdır İAÖL Neden Fen Liseleri ve Anadolu Liselerinden Üstündür ? ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ ÖĞRENCİLERİNE SAĞLANAN HAKLAR VE ANADOLU ÖĞRETMEN LİSELERİ ÖZELLİKLERİ 1 Yeterli puan alınmak kaydıyla öğrencilerine tüm yüksek öğretim programları açıktır 2ÖSS Yerleştirme oranları Devlet Fen Lisesine oldukça yakındırFakat İzmir Anadolu Öğretmen Lisesi gibi Türkiye'nin seçkin anadolu öğretmen liseleri, sayısal alanda ÖSS'de birçok fen lisesinden daha başarılıdır Devlet Okullarına Göre Bakacak Olursak ÖSS Lisans Yerleşen Bakımından; 1Fen Liseleri 2Anadolu Öğretmen Liseleri 3Askeri Lise 4Anadolu Liseleri 5Yabancı Dil Ağırlıklı Liseler 3 Öğretmen yetiştiren yüksek öğretim kurumları tercih edildiğinde, 2547 sayılı Yasanın 45/a maddesi gereğince, ayrıca ek puan verilir Uygulanacak ek puan ortaöğrenim başarı puanına ilaveten aldığı puana göre en fazla 024 olarak belirlenmiştir ÖSS'de, fen lisesindeki okul 1si 80 puan alırken, anadolu öğretmen lisesindeki okul 1si 104 puan alır 4Burs kontenjanı tanınan öğretmen yetiştiren yüksek öğretim kurumlarını ilk beş sırada tercih edenlere, 3580 sayılı Yasa gereğince doğrudan burs verilir 5 Yabancı dil İngilizce olup, ayrıca zorunlu olarak ikinci yabancı dil (Almanca) dersi okutulmaktadır 6 Tüm sınıflarda öğrenci mevcudu azamî olarak 30�dur Ayrıca özel giriş sınavı sonuçlarına göre öğrenci alındığından, bilgi ve yetenek bakımından aynı seviyede öğrencilerden oluşan sınıflarda, sınıf içi grup dinamiği yüksektir 7 Öğretmenleri; en az üç yıl kıdemi olan ve Bakanlıkça yapılan yazılı sınav ve mülâkat sonuçlarına göre başarılı görülenler arasından atanır 8 Cinsiyetlerine uygun pansiyonun bulunması ve kontenjan uygun olması halinde, gerekli şartları taşıyan öğrencilere; ikinci bir sınava girme koşulu aranmaksızın, kontenjan nispetinde parasız yatılılık hakkı sağlanır Okula Giriş Şartları Başvuru Şartları Bu okulların giriş sınavına başvuracak öğrencilerde aranacak şartlar şunlardır; a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, b) İlköğretim okulu sekizinci sınıf öğrencisi olmak, c) İlköğretim okulunun altıncı, yedinci ve sekizinci sınıflarında sınıf tekrar etmemiş olmak, d) Evli olmamak, e) Bulunduğu ilköğretim okulunun öğretmenler kurulunca aday gösterilmiş olmak Bulunduğu ilköğretim okulunun öğretmenler kurulunca aday seçimi yapılırken öğrencinin; a) Çalışkanlığı, b) Öğretmenlik mesleğine karşı ilgisi ve yatkınlığı, c) Konuşma, kavrama ve ifade yeteneği, d) Kendine olan güven duygusu, e) Ahlâkî durum, f) Fizikî görünüşü itibarıyla bilinen bir bedenî ve ruhî bozukluğunun bulunup bulunmadığı gibi hususlar göz önünde bulundurulur (a), (b), (c), (d) de belirtilen kriterlerin tespitinde, ilgi envanteri, tutum ölçeği ve kişilik tasarımı gibi objektif ölçme araçları göz önünde bulundurulur Vizyonu Orta öğretim giriş sınavlarında öncelikli olarak tercih edilen, Ülkemizin en iyi üniversitelerine her yıl artan bir oranda öğrenci yetiştiren, Sosyal,kültürel ve sportif etkinliklerde adından söz ettiren, Okulundan memnun velilere sahip olan, Okulun kültürünün ahlak değerlerini en üst düzeyde geliştiren, Gelecek özgün nesillerin yetiştirilmesi sorumluluğunu alabilecek Türk Milli Eğitim sisteminin yıldızlarını yetiştiren güçlü bir eğitim kurumu olmasını sağlamaktır |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|