Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gezi, gezileri, okul, onayi, rehberi

Okul Gezileri REHBERİ,Gezi Rehberi, Okul Gezi Rehberi,GEZİ ONAYI,Okul Gezi Rehberi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Okul Gezileri REHBERİ,Gezi Rehberi, Okul Gezi Rehberi,GEZİ ONAYI,Okul Gezi Rehberi

Gezi Rehberi

1-Okulun bulunduğu İl/ilçe sınırları içinde yapılacak gezilerle ilgili onay, okul müdürlüğünün teklifi üzerine İl/İlçe Millî Eğitim Müdürlüğünce verilir

2-İl sınırları dışına yapılacak gezilerle ilgili onay, İl/İlçe Millî Eğitim Müdürlüğünün teklifi üzerine mülkî amirce verilir

3-İl Merkezi okullarının merkez ilçe sınırları içerisinde, ilçe okullarının ilçe merkezi sınırları içerisinde düzenleyeceği gezilerde okul müdürü onayladıktan sonra İl/İlçe Millî Eğitim Müdürlüklerine bilgi yazısı yazacaklardır Bilgi yazısı ekinde geziye gidecek idareci, öğretmen, öğrenci isimleri ve gezi plânı yer alacaktır Gezi ile ilgili plan hazırlanması ve gezi planında; gezi tarihi, okuldan çıkış saati geziye gidilecek yerler Gezinin bitiş tarihi ve geziye katılacak öğretmenlerin isimlerinin yazılması ve okul müdürlüğünce Onaylanması; Ayrıca veli izin belgelerinin dosyada muhafaza edildiğine dair notun yazılması ve veli İzin belgelerinin Milli Eğitime gezi evrakları ile birlikte gönderilmesi (daha sonra veli izin belgeleri, Okula gezi onayı ile birlikte gönderilecektir)

4-Gezi başvurularında gezilere katılacak yönetici, öğretmen, öğrenci isimleri, veli izin belgeleri ve gezi plânı yer alır

5-öğrencilerden alınan ücretin gezi plânında mutlaka belirtilmesi

6-Yatılı gezilerde kalınacak otelin mutlaka gezi plânında belirtilmesi

7-gezide mutlaka bir idareci kafile başkanı olacaktır(Unvanı belirtilecek)

8-Gezide mutlaka 40 öğrenciye kadar bir yönetici ve en fazla üç sorumlu öğretmen görevlendirilir

9-Ulaşım araçlarına kapasitelerinden fazla yolcu kesinlikle bindirilmeyecektir

10-Geziler ve seyahatler suresince görevli yöneticiler, öğretmenler ve veliler görev ve sorumluluk bilinci içinde hareket edecekler, ihtiyaç halinde ulaşımı sağlayan firmaya ve araç şoförüne gerekli uyarıyı yapacaklardır

11-Geziler, eğitim-öğretimi aksatmayacak şekilde düzenlenir

12-Okullarımız tarafından düzenlenecek olan hafta içi gezilere Lise 3sınıf üniversite gezileri, ünite eğitim gezilen ve çanakkale´ ye yapılacak geziler haricinde izin verilmeyecektir

13-Gezi evrakları geziden en az 15 gün önceden İl/İlçe Millî Eğitim Müdürlüğüne gönderilecektir

14-Gezilerin TC Kültür ve Turizm Bakanlığı Seyahat Acentesi İşletme Belgesine haiz TURSAB belgeli firmalar tarafından yapılması geziye gidecek araç seyahat acentesi tarafından kiralanmış ise araç sahibi ve seyahat acentesi arasında yapılan kiralık sözleşmesi bulunması

15-TURSAB belge fotokopilerinin mutlaka firmalar tarafından onaylatılması ve hangi okul gezisi için verildiğinin belirtilmesi

16-Aracın ruhsat fotokopisi

17-Sürücünün ehliyet fotokopileri (toplam 5 saat üzeri gezilerde iki şoför)

18-Gerekli dinlenmeyi yapmamış ve üst üste göreve çıkmış şoförlerin görevlendirilmesinden kaçınılacaktır

19-Okul ve Kurum Müdürleri veya görevlendirecekleri yardımcıları ile gezide görevlendirilen personel (idareci/öğretmen); otobüs yola çıkmadan önce, otobüsün genel durumunu inceleyip ekteki “Araç Uygunluk Tespit Belgesi”ni dolduracaklar ve imzalayacaklardır(kamudanhaber)Düzenlenen bu belgenin bir nüshası ilgili okul/kurumun eğitim gezisi dosyasında sözleşme ekinde saklanacaktır (TTöGenMüdnün 21/05/2007 tarihli ve 2378 sayılı, 2007/46 nolu Genelge)

20-Aracın zorunlu trafik sigorta poliçesi veya kasko fotokopisi

21-Araç ferdi koltuk sigorta poliçesi veya kasko fotokopisi

22- Geziye gidilecek aracın il içi gezilerde 8 (sekiz), il dışı gezilerde 6 (altı) yaşından büyük olmaması, (resmi araçlar dâhil)

23–100 km’nin geçtiği şehirlerarası düzenlenecek gezilerde araçların mutlaka (D2) taşıt kartına haiz olması

24-Gezi planlamalarında trafiği uygun güzergâhlar ve uygun hareket saatleri tercih edilecek, gece ve özellikle sabaha karşı trafikte olunmamasına özen gösterilecektir

25-Uçakla gidilecek gezilerde firmanın adı ve gidiş-dönüş sefer sayıları belirtilecektir

26-Geziye gidilecek araça ilgili belgelerin asılları okul idareleri tarafından görüldükten sonra tasdik edilecek ve evraklar geziyi düzenleyen gezi kolu öğretmenleri veya idareciler tarafından getirilecek olup, kesinlikle tur acenteleri veya veliler tarafından evraklar gönderilmeyecek ve eksik evrak tamamlattırılmayacaktır

27-Gezi programlarının dışına çıkılmayacak, yönetmeliğin öngördüğü sürelere titizlikle uyulacak, gecikme suretiyle gezinin sonraki bölümlerinde son dakika telaşı ve aceleciliğine ve buna bağlı ihmallere meydan verilmeyecektir

28-Okul yöneticilerimiz gerekli görecekleri diğer önlemleri alarak uygulayacaklardır

Okullarca yapılacak gezilerle ilgili olarak yukarıdaki esaslarda belirtilen hususlar okul idareleri tarafından dikkatle incelenerek gezi dosyaları Müdürlüğe gönderilecektir

Eksik evrak bulunan gezi dosyalarına herhangi bir işlem yapılmadan resmi yazı ile iade edilecektir

Gezilerin daha emniyetli şartlarda, sağlıklı ve güven içerisinde yapılmasının sağlanması amacıyla yukarıda belirtilen hususlara özen gösterilecektir

İl Dışı Gezi Onayı Matbu Formu

GEZİ ONAYI

(İl Dışına yapılacak geziler için)

GEZİYİ DÜZENLEYEN OKUL :

GEZİ TARİHİ :

GEZİYE GİDİLECEK YERLER :

GEZİYE KATILACAK ÖĞRENCİ SAYISI :

GEZİNİ SONA ERECEĞİ TARİH :

GEZİYE KATILACAK ÖĞRETMEN SAYISI :

GEZİ İÇİN KİŞİ BAŞINA ALINAN ÜCRET :

GEZİDEN SORUMLU İDARECİNİN ADI :

GEZİYE GİDİLECEK ARAÇ PLAKALARI :

(Uçak Firmasının Adı; gidiş ve dönüş sefer sayısı :

TC

……… VALİĞİĞİ/ KAYMAKAMLIĞI

…………………………………Müdürlüğü

SAYI: …/…/09

KONU: Gezi Planı

……………… VALİLİĞİNE / KAYMAKAMLIĞINA

Ekteki gezi planında isimleri bulunan idareci ve öğretmenleri sorumluluğunda öğrencilerini eğitim ve

Kültürel amaçlı geziye götürme isteğiyle ilgili bilgileri yukarıya çıkarılmış olup;1)Geziye katılacak öğrencilerin velilerinden muvafakat alınması,2)Gidilecek yerlere okul müdürlüğü tarafından önceden haber verilmesi,3)Otobüs, yol ve diğer gezi emniyetinin sağlanması,4)Meteoroloji Müdürlüğü, TCKarayolları ve

Köy Hizmetleri Müdürlüğü ile temasa geçilmesi,5)Gezinin eğitici bir amaca yönelik olması şartlarının yerine getirilmesi kaydıyla okulumuzun idareci ve öğretmenleri sorumluluğunda öğrencilerimizi geziye götürülmelerini OLUR’larınıza arz ederim

……………………………

Okul müdürü

…………………

İl / ilçe Milli Eğitim Müdürü

Uygun görüşle arz ederim

OLUR

/…/2009

……………………………

Vali / Kaymakam

İL İÇİ GEZİ MATBU FORMU

GEZİ ONAYI

(İl/İlçe içine yapılacak geziler için)

GEZİYİ DÜZENLEYEN OKUL :

GEZİ TARİHİ :

GEZİYE GİDİLECEK YERLER :

GEZİYE KATILACAK ÖĞRENCİ SAYISI :

GEZİNİ SONA ERECEĞİ TARİH :

GEZİYE KATILACAK ÖĞRETMEN SAYISI :

GEZİ İÇİN KİŞİ BAŞINA ALINAN ÜCRET :

GEZİDEN SORUMLU İDARECİNİN ADI :

GEZİYE GİDİLECEK ARAÇ PLAKALARI :

TC

………… KAYMAKAMLIĞI

…………………………………Müdürlüğü

SAYI: …/…/09

KONU: Gezi Planı

……… İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE

Ekteki gezi planında isimleri bulunan idareci ve öğretmenleri sorumluluğunda öğrencilerini eğitim ve

Kültürel amaçlı geziye götürme isteğiyle ilgili bilgileri yukarıya çıkarılmış olup; 1)Geziye katılacak öğrencilerin velilerinden muvafakat alınması, 2)Gidilecek yerlere okul müdürlüğü tarafından önceden haber verilmesi, 3)Otobüs, yol ve diğer gezi emniyetinin sağlanması, 4)Meteoroloji Müdürlüğü,TCKarayolları ve

Köy Hizmetleri Müdürlüğü ile temasa geçilmesi,5)Gezinin eğitici bir amaca yönelik olması şartlarının yerine getirilmesi kaydıyla okulumuzun idareci ve öğretmenleri sorumluluğunda öğrencilerimizi geziye götürülmelerini OLUR’larınıza arz ederim

……………………………

Okul Müdürü

Uygun Görüşle Arz Ederim

…………………………

Şube Müdürü

OLUR

/…/2009

İl / İlçe Milli Eğitim Müdürü

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com