![]() |
Kalbi ve Mideyi Kuvvetlendirmek İçin Ayva |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kalbi ve Mideyi Kuvvetlendirmek İçin AyvaSAMSUN (İHA) - Kış mevsiminin vazgeçilmez yiyeceği olan ayvanın kalbe ve mideye kuvvet verdiği, ağız kokularını yok ettiği ve kabızlığı giderdiği bildirildi ![]() Akdeniz ve Asya ülkelerinde yetişen ve 'kışın habercisi' olarak bilinen ayva meyvesinin çok olduğu zaman kışın ağır, az olduğu zaman ise hafif geçtiğine inanılıyor ![]() ![]() ![]() ![]() Kurutulmuş ayva suda bekletilerek yapılacak şurup ile gargaranın boğaz iltihaplarına, çiçekleri bal ile karıştırılarak macun yapılırsa yemeklerden sonra alınmak suretiyle kalbe kuvvet verdiği ve zihni berraklaştırdığı ifade edildi ![]() Ayva çekirdeğinin ise göğüs tıkanıklığında, öksürük tedavisinde, ekzema tedavisinde, deri çatlaklarını gidermede kullanıldığı kaydedildi ![]() "İshal ve dizanteriyi keser ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() doğurduğu şikayetleri giderir ![]() ![]() IHA |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|